Gluten i glukossirap?

Gluten i glukossirap?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Gluten i glukossirap?
  Gäst K
(Gästkonto)
   

Gluten i glukossirap?


Finns det gluten i glukossirap? Jag läste på en snickers att den innehöll glukossirap. Annars står det inget om att det skulle vara något om gluten. Någon som vet?

Gluten i glukossirap?  skrevs mars 2009

  Gäst K (Gästkonto)    
Glukossirap är en vanlig ingrediens i ett brett utbud av livsmedel, som glass, gelégodis, chokladfyllningar, kolor och drycker. Eftersom råvaran för framställning kan vara vete är en av de vanligaste frågorna till Livsmedelsverket om glukossirap är framställd av vete och om den i så fall utgör en risk för personer med celiaki eller veteallergi. Ingrediensen märks ibland glukossirap (vete), ibland saknas uppgift om vad glukossirapen har framställts av.

Bakgrunden till att olika märkning kan förekomma är att det ursprungligen fanns ett krav på att spannmål, som innehåller gluten och/eller produkter därav, t.ex. glukossirap, alltid måste anges. Glukossirap undantogs sedan temporärt från märkning om halten gluten var låg. Sedan 2007 finns permanenta undantag för glukossirap, maltodextrin och dextros när det gäller märkning, eftersom industrin visade att resthalterna av gluten inte utgör någon risk, vare sig för personer med celiaki eller för dem med allergi mot vete.
Källa: Livsmedelsverket


Skrevs mars 2009

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicBästa chokladbollarna?anna_winer212 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2023 (24 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade