Kronan-gluten och laktos

Annons...
Slippa annonser?

Kronan-gluten och laktos

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Kombination av allergier ››
Av    Kronan-gluten och laktos
weronika levin    

Kronan-gluten och laktos


Hej
Jag har för en vecka sedan fått reda på att jag är glutenallergiker och laktosintolerant. Jag är studerande i Stockholm och har väldigt svårt med ekonomin. Maten har blivit mycket(för mig) dýrare nu. Har ni några tips om pengasnåla maträtter(inkl.bakning), affärer osv. Är väldigt tacksam för svar!
Veronika

Kronan-gluten och laktos  skrevs november 2002

Annons   
Pia Grahn    
Hej,

Att baka själv kan vara en ide, speciellt om du både är gluton och lactos intollerant.. (kan vara svårt att hitta både och bröd i butikerna om inte annat). Risnudlar kan vara billigare än glutenfri pasta (de är iaf lättare att få tag på) , men läs nga.. så att det bara är rismjöl och vatten i dem. Jämför priser på mjölmixer och annat.. vissa affärer kan vara dubbelt så dyra som andra (Rimi är billiga.. ) /Pia

Skrevs januari 2003

Gästkonto    
Hej är också student som har både gluten och laktos. Mitt tips är att försöka laga mat som naturligt inte innehåller gluten och laktos. Jag gör tex mycket grytor på scans produkter ex kryddstarka korvar med paprikor lök tomater och annat gott i tillsammans med sötsur sås. Som tur är för mig kan jag äta låglaktos fil (endast) vilket gör att jag kan hålla bröd kostnaderna nere. Om du inte kan äta det så ät kräm och bananer till frukost det gör att du kan klara dig på bara en smörgås till frukost.

Skrevs maj 2003

Gästkonto    
Är själv student med gluten och laktos intolerans. Mitt ips är att laga mat som naturligt inte innehåller gluten eller laktos för att hålla kostnaderna nere. KOrv och köttfärs är billigt. Scan har gluten och laktos fria korvar. Dom kryddiga korvarna kan man göra jättegoda grytor på tillsamman med paprika, tomat, champinjoner och annant man tycker om. Tillsätt buljong vatten och sötsur sås, servera med ris. Billigt och jätte gott. Till frukost är det oftast störst problem, inte för att det är svårt att hitta bröd, friabröd har samt alla garbos limpor är gluten och laktos fria. Dock är det dyrt och inte särskilt mättande. Ät om du kna låglaktosfil med banan och kanske lite glutenfri musli, alternativt (om du inte klarar låglaktos fil) kräm med frukt till. PÅ så vis räcker det med en smörgås till frukost, det är både billigare och nyttigare. Hoppas att det är till hjälp.
kram Pernilla


Skrevs maj 2003

malin andersson    
Är själv allergisk mot mjölk och gluten och även student så jag vet att kostnaden för maten sticker iväg och Jag har själv börjat baka bröd det kan man ju göra medans man pluggar och sedan göra storkok håller kostnaden nere en del


Skrevs oktober 2003

Sofia Svensson    
Är oxå student och både gluten o laktos. Jag gör som avanstående o försöker göra så mkt naturlig glutenfri kost som möjligt Jag gör egen müsli och äter den med fil. Själv är jag inte så förtjust i bröder, då man är van o äta vanligt. Därför undviker jag det i största möjliga mån. Jag var inte så förtjust i pasta o nudlar innan jag fick veta min intollerans så därför har min anpassning inte varit så svår. Jag kan äta den vanliga creme fraichen ibland utan att må dåligt så det använder jag mkt till såster. Den laktosfria gräddfilen med lite olika kryddor är jätte god till kött både grillat o stekt. Lycka till!!!

Skrevs mars 2004

Leenu Hernejärvi    
Hej! Nu är det så länge sedan du skrev att du kanske inte alls är fattig student längre. Men min tips är att koka gröt till frukost - mättande, billigt, färskt, håller blodsockernivån bra. Bovetegröt, maizena, risgröt och så Sempers Rena Havre, helt underbart! Istället för mjölk beroende på allergierna t.ex. sojamjölk, rismjölk, havremjölk...
Och gör man flera portioner gröt har man en bra bas till nästa brödbak ;-)
Risgrynsgröt tar länge att koka och råris ännu längre. Då kan man koka riset färdigt dagen före medan man håller på med middagen, och spara över natten i kylskåp. Nästa morgon är det snabbt att värma med en mjölkersättning.


Skrevs juni 2004

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicGlutenfri mjölblandning nyCarina06 dagar
New TopicÄgg i Easy Bake muffinsdietist014 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2021 (22 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade