Bidrag för gluten

Bidrag för gluten

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Bidrag för gluten
  Martina    

Bidrag för gluten


Jag har fått 300 kr/månaden nu fram till och med det året jag fyllde 19, nu får jag det inte längre.
Jag undrar om man kan söka bidrag nu också någonstans, är det någon i vuxen ålder som får bidrag?
Den glutenfria maten e ju inte billig direkt.

Bidrag för gluten  skrevs april 2009


Louise M (dietist)
   
preta med försäkringskassan de kan nog ge svar

Skrevs april 2009

  Marina    
I den kommunen som vi bor i får man reccept av dietisten, där vi kan hämta ut mjöl, hårtbröd och pasta, ströbröd, fiberhusk etc till en summa i runda tal några hundra, varannan månad. Min dotter är snart 14 år. När hon passerat 18 får hon fortfarande dessa reccept utskrivna, men till en liten större summa. Alla kommuner har inte lika, så kolla hur det ser ut i din kommun. Annars om du inte hört efter med ditt försäkringsbolag vad din försäkring täcker så tycker jag du ska göra det. Min dotter ska få en klump-summa, vi har precis tagit reda på det fast det är 1 år sedan hon fick sin diagnos.
Lycka till // Marina


Skrevs april 2009

  Nina    
Här i Skellefteå fick vi med kostintyg. Men när jag skickade in mitt för att få ut lite mjöl och pasta här i februari så ringde dom från apoteket och sa att "varför skickar du in receptet? Man får inte det efter nyår. Regeringen har bestämt att inga kostintyg får skrivas ut och att alla som finns ska sluta gälla från 1 januari". Kul att få veta det bara så där. Har inte fått någon som helst information från varken dietist eller annars ifrån. Blev rätt sur faktiskt om jag ska vara ärlig.
Inte ens en liten notis i tidningen för att informera om det.


Skrevs april 2009

  Martina    
Jag pratade med min mamma om försäkringskassan. Jag fick min diagnos när jag var 1,5 år och innan dess var jag så sjuk så de fick inte försäkra mig, därför var jag inte försäkrad när jag fick diagnosen därför får jag nog inget från försäkringskassan. I min kommun fick jag också recept innan sen ändrades det till ett bidrag på 300 kr/månaden feam till och med de år man fyller 19.

Skrevs april 2009

  Marina    
Menar du Nina, att ni inte fått använda er av era kostintyg alls detta år? Låter så konstigt att det är något som regeringen beslutat, då borde det ju gälla över hela landet!? Vi hämtade ut varor på apoteket senast i Mars, snart dags för en ny beställning med andra ord.
Samtidigt blir jag arg om det nu skulle vara så! varför ska de dra in på allt. Det är stora merkostnader för oss som måste handla glutenfria produkter.
**Marina**


Skrevs april 2009

  Gäst K (Gästkonto)    
Det är inte regeringen som har fattat beslut om att ta bort kostintygen, utan Västerbottens läns landstingsstyrelse. Här kan man läsa mer om detta:

http://www.celiaki.se/Jag-vill-bli-medlem/foreningar-i-landet/vasterbottens-lan/Forskrivning-glutenfri-kost/

Skrevs april 2009

  Nina    
Mitt kostintyg som jag hade fått utskrivet i april förra året fick jag inte använda överhuvudtaget. Det var ogiltigt från den 1 januari i år. Trots att jag hade kvar att ta ut på det. Och det dom sade till mig när dom ringde och nästan dumförklarade mig från distansapoteket var att det var regeringen som bestämt detta. Sades ingenting alls om att det var landstinget som dragit in på kostintygen. Och ja, jag blev i stort sett idiotförklarad som skickat in kostintyget för att få ut pasta och mjöl. För att "det borde jag ju veta som behöver sånt här".

Vårt matkonto har ökat rejält tack vare det här. Ska försöka söka det där handikappbidraget hade jag tänkt, har väll lite större chans till det då jag är både gluten och laktosintolerant. Å andra sidan har jag bakanta som försökt söka och dom har fått avslag allihopa.

Är vansinne att man ska "straffas" bara för att man inte kan äta som andra. Det känns ibland som om att vi som behöver specialkost för att kunna må bra och leva ett normalt liv får skylla oss själva. Att det är vårt eget fel.

Är ju inte direkt billigt att handla gluten och laktosfritt. Nu dricker jag just ingen mjölk, håller mig mer till vatten, så det är inte den största utgiften dock. Men allt mjöl, all pasta och allt annat. Det blir lite pengar som sagt....
Och vi ska leva i ett jämnlikt samhälle där alla har lika förutsättningar!? Jo tjena......

Skrevs april 2009

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicAllergi nyAgneta03 dagar
New TopicSymtom nyAgneta24 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2023 (24 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade