Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av | Multiallergisk barn med ännu en ny allergi =( | |
Linda | Multiallergisk barn med ännu en ny allergi =(Jag blir galen snart =( har en dotter på 4 år som är multiallergiker och har nu efter 8 månader konstaterats ha vete allergi oxå. Hon är sedan tidigare oxå allergisk emot: komjölksprotein, soja inkl sojalecitin, baljväxter, havre, ägg, muskotnöt, morot. Utöver detta är hon oxå allergisk emot mygg/geting samt plåster vilket skapar ett jäkla problem ;-) Men hur som hellst... Nu fick jag problem när jag skulle försöka mig på att handla ett naturligt glutenfritt bröd åt henne på affären. Men vad jag än tog så stöp vi på att det antingen var mjölk,ägg eller sojalecitin i brödet. finns det INGET naturligt glutenfritt bröd att köpa som inte innehåller ngt av ovanstående ? Trodde dock att jag skulle kunna hitta ngt färdigt åt henne. Men icke =( |
|
Helena | Hej! Förstår att det är jobbugt. Vill bara säga att jag har ett bageri med naturligt glutenfria och mjölkfria produkter. Vissa även äggfria. Hemsidan är www.kjulahembageri.se med sortimentslista. Brödet går ju även att skicka med postpaket. Lycka Till1111 Skrevs april 2009 | |
Linda | Nä, är det sant =)) Men gud vad glad jag blir =)) Du är väl en ängel =)))) Tack så oerhört mkt för din hjälp // Mvh Linda Skrevs april 2009 | |
Carolina | Hej! Känner igen mig i situationen. Har en son med liknande allergi. Vi gör vår egen mjölmix på ris- och majsmjöl. Bovete använder vi oxå ibland, ger dock en lite sträv och "nötig" smak. Pofiber är också bra att ha i för att få ett saftigare bröd. Recept har vi mest plockat från allergimat! Lycka till! Skrevs april 2009 | |
Tanja | Hejsan. Min dotter har samma allergier + många fler så jag förstår hur du känner... Jag har precis fått kontakt med ett bageri som bakar bröd på specialbeställning, dvs med de ingredienser ni tillåter. Adressen: www.garbofood.se Personalen där är mycket tillmötesgående och har leveranser till dagligvarubutiker runt om i Sverige så att brödet förblir fryst från bakning till den egna frysen! Lycka till. Skrevs april 2009 | |
| ||
Linda | Tanja: Jaha, men gud så bra =) tack så mkt för länken =) Skrevs april 2009 | |
Linda | Carolina: Tack för tipset =) Ska leta lite recept här på sidan =) Skrevs april 2009 | |
donald | kanske bröd på surdegsrot kan va lösningen. Det man gör själv brukar i långa loppet ge resultat. surdeg inget problem att fixa till själv. hur e d med groddar o.dyl. kämpa Skrevs maj 2009 | |
Linda | Tack för ännu ett bra tips =)) Jag uppskattar alla olika tips och ideér jag får =)) Hmmm surdeg är ngt jag aldrig gjort eller hållig på med förut ;-) Är det besvärligt =)?? Groddar är inget vi testat faktiskt så det vet jag inte hur hon reagerar på. // Mvh Linda Skrevs maj 2009 | |
|