Vårdbidrag?

Vårdbidrag?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Vårdbidrag?
Johanna Palm    

Vårdbidrag?


Hej!

Har en dotter, 8 mån, som är mjölkallergiker. Fick tips av en kompis att man kan söka vårdbidrag hos FK för sina merkostnader.

Någon som vet om det stämmer?

Vårdbidrag? 

Annons   
Gästkonto    
Mycket svårt att få vårdbidrag om hon endast har en mjölkallergi. Har själv en 13-årig dotter med samma diagnos men ej lyckats (bor i Västra Götaland) - vissa regioner är mer frikostiga dock. Tyvärr räknar försäkringskassan inte att det är så mycket dyrare då de endast jämför mjölk/havremjölkskostnaden - allt annat som glass, ost, cremefraiche som vekligen är dyrt anses ej som basvaror. Finns en utmärkt brochyr att beställa på Celiakiförbundets hemsida där man får hjälp att räkna på merkostnad.Gästkonto    
Gå in på
http://www.celiaki.se/Artiklar/Merkostnaderna-vid-bland-annat-celiaki/
Där ser du att merkostnaden är beräknad till 660:- PER ÅR (är min dotter sugen på choklad kostar det 30:- för en kaka, ost kostar 43:- för 8 skivor, cremefraiche 45:- för en burk men som sagt sådant tar dom inte hänsyn till - att våra barn vill var och äta som alla andra barn.
Linda Johansson    
Hej ! Söka kan du alltid göra. Dock är nog chansen att ni blir beviljad väldigt liten tyvärr om hon "bara" har komjölksallergi. Chansen att bli beviljad Vb är mkt större om man har flera allergier. Vi har själva skickat in en ansökan om vb då vi har en dotter som är multiallergiker + att hon har astma.

Lycka till !Ylva    
Jag fick beviljat vårdbidrag till mina barn fick beviljat 1/4 till båda, deras allergier är mjölk,havre,vete,korn,råg, soja, baljväxter + astma. Men får söka om varje år. Väntar på beslut just nu.Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2020 (21 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade