Matsituationen pŒ fšrskolan

Annons...
Slippa annonser?

Matsituationen pŒ fšrskolan

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Matsituationen pŒ fšrskolan
  Anna    

Matsituationen pŒ fšrskolan


Hej min dotter bšrjade fšr snart tvŒ veckor sedan pŒ fšrskolan och trots information, lŠkarintyg etc sŒ gav de henne vanligt smšr pŒ smšrgŒsen.... (mjšlkprotein allergi bla)
TyvŠrr informerade de inte heller om det nŠr jag hŠmtade henne 15 min senare och det blev ett lŒngt dygn med andnšd, ambulans, kaskadkrŠkningar och inlagda pŒ akutenheten... Vilket positivt nog ledde till att hon nu har adrenalin penna etc om det skulle hŠnda igen men mitt fšrtroende fšr fšrskolan Šr nu minmalt.
Nu undrar jag lite hur de har lšst det fšr era barn? Har de resurs vid maten?
Kšket Šr nog inte problemet vi har fŒtt jŠttebra kontakt och hon frŒgar om det hon inte har koll pŒ och i švrigt fšljer hon instruktionerna till punkt o pricka. Men hur lšser man det vettigt?
Hon Šr bara 1,5 sŒ hon petar ju šverallt ;)

Matsituationen pŒ fšrskolan  skrevs maj 2009

  Pia    
Hejsan!

På den förskola som vår allergiska son gick - ansökte personalen om att få ha färre antal barn pga av vår sons allergi. Det tyckte vi var bra för då kunde de hålla ett bättre öga på att han inte fick i sig något olämpligt.

Lycka till
Pia

Skrevs maj 2009

  Anna    
Det vore ju en ide... de lyckades ju sΠbra nu ;)

Skrevs maj 2009

  ulrika    
Stackare! Jobbigt att man måste lämna bort sitt barn till förskola när man vet att det inte är säkert där. I min stad finns ett allergidagis. Det fick vi veta genom vår dietist. Kanske kan ni prata med någon inom barnsjukvården i din stad.Vi visste ej att det fanns ett sådant dagis innan hon sa det. Visst kan en olycka vara framme där med, men de är extra utbildade på allergiska reaktioner och specialmat. Vi har tom egen mattant och som även städar mycket noggrant. kolla även med barnomsorgen, vilka möjligheter som finns. Tror även att kommunen är skyldig att ha ett säkert dagis till ditt barn. Kanske finns det fler som är allergiska och som vill ha ett allergidagis till sina barn? Lycka till!!!

Skrevs maj 2009

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2022 (23 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade