Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av | Sojasås, en gång för alla | |
Gäst K (Gästkonto) |
Sojasås, en gång för allaBlir inte riktigt klok på det här med sojasås. Enligt Livsmedelsverkets undersökning, http://www.slv.se/upload/dokument/risker/allergi/K2_2008_Sojas%C3%A5ser_tabell.pdf, så är i stort sett alla sojasåser glutenfria även om dom deklarerar vete som ingrediens. Detta gå gluten försvinner vid bryggningen/jäsningen. Men på i stort sett alla amerikanska/enegelska siter ang glutenintolerans verkar soja vara helfarligt. Har även sett inlägg här som tyder på samma. Vad säger era faktiska åsikter/erfarenheter? /Kim |
|
Helena | Hej! Jag undviker allt, där vete är inblandat. Har reagerat på just soja. Det går bra utan. Skrevs maj 2009 | |
Jessica | Hej! Jag har aldrig blivit dålig av någon soja av något märke. Äter sushi minst en gång i veckan och då blir det mycket soja, känner ingenting alls! Övrigt är jag väldigt känslig och blir jättedålig av minsta smula.. Kan det vara så att man inte mår dåligt av det om man "bara" är glutenintolerant men om man dessutom är överkänslig eller allergisk mot vete (man kanske inte vet om det?)? Må gott! Skrevs maj 2009 | |
Helena | Det finns en naturligt glutenfri soja som vi brukar använda. Den finns på Willys och heter Sakura. Skrevs juli 2009 | |
jenny | Se vad jag skrev uppe under rubriken "soja". Tyvärr finns det mjöl även i äkta soja. Man har inte uppgett det tidigare då det varit så liten mängd. Ändrat nu. Fast du kan nog fortsätta äta sushi då och då, bara du har tamarind hemma. så gör jag! Skrevs augusti 2009 | |
|