Senaste inläggen
Skriv ett inlägg
Mina inlägg
Gluten och Vete
Mjölk och laktos

Klurig gästfrihet

Klurig gästfrihet

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Bakning ››
Av    Klurig gästfrihet
Lissu    

Klurig gästfrihet


Jag har flera goda vänner med olika allergier - och jag vill förstås vara gästfri och ge var och en vad de tål (!) men det blir klurigt...

Min väninna K är mjölk- och äggallergiker, och min väninna L är glutenintolerant.

Det är ok om jag har tid att förbereda för då kan jag planera och handla därefter. Men om besöken sker med lite kortare varsel skulle jag vilja fixa något snabbt.

Det jag främst söker är kombinationer av mjöl till

- mjuk kaka
- matbröd (i bakmaskin och gärna grövre)

Ägg- och mjölkersättningar är inga problem, men jag har inte alltid glutenfria mixer hemma.

Däremot har jag rismjöl, majsmjöl, maizena, potatismjöl, pofiber, ibland bovetemjöl, polenta m m.

Skulle vara mycket tacksam för recept eller länkar till recept.

Ledsen om jag är fel ute - det kanske är en omöjlig idé?

Hälsningar
Lisbeth
aka
Lissu



Klurig gästfrihet 

Annons   
Linnea    
Hej!
Då jag sedan jag var liten har bakat mjölk och äggfritt och sedan 1 år tillbaka måste äta det som är naturligt glutenfritt så kan jag lova dig att det går att baka saker.

Har mest recept med Lailas Glutenfria gula mix då den gör att man lätt kan baka sina vanliga recept fast glutenfria.

Kommer hem till min receptsamling efter helgen så då ska jag ge dig några recept.

Ha en trevlig helg!



Lissu    
Tack för svar! Det låter lovande...

Jag väntar med spänning på recept...

/Lisbeth



Lissu    
Skulle vilja aktualisera min fråga igen - efterlyser fortfarande recept...

/Lisbeth



Lissu    
Skulle vilja aktualisera min fråga igen - efterlyser fortfarande recept...

/Lisbeth



Gästkonto    
Hej.
En mjuk kaka som jag brukar baka för multiallergiker:
8 dl mjöl (jag brukar använda den blå glutenfria mixen som intwe heller innehåller något mjölkprotein), 200 g mjölkfritt margarin, 4 dl havre/sojamjölk (eller vatten i värsta fall), 1,5 dl socker, 1,5 tsk bakpulver. Blandas till en grynig smet som hälls i en smord, ströad form och grädda först 10 minuter. Ta sedan ut och strö över pärlsocker och ev mandelspån. Grädda ytterligare ca 30 min i 200 grader. Vill man kan man smaksätta den med tex saffran till jul eller kardemumma till sommaren.




Nina Åström    
Halloj!
Jag har hur mycket recept som helst som bara ligger. Har börjat skriva ner dom i en liten blogg varteftersom jag får för mig att baka, ibland blir det oftare och ibland längre mellan gångerna. Något jag ofta bakar så är det matbröd i bakmaskinen.
Men kolla gärna:

www.ninasliteallt.blogspot.com

Kastar in lite nya recept då och då.
/ Nina



Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2019 (20 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade