Vegetarian + gluten/laktos intollerant

Vegetarian + gluten/laktos intollerant

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Kombination av allergier ››
Av    Vegetarian + gluten/laktos intollerant
  Sarah    

Vegetarian + gluten/laktos intollerant


Hej! Jag har nyligen fått reda på att jag är både gluten och laktosintollerant. Jag har varit lakto-ovo-vegetarian i över ett år.

Nu vet jag dock inte hur jag ska äta! Jag kommer ju ha svårt för att få i mig protein jag behöver mm dessutom är jag en fattig student, flyttar snart hemifrån! :/ Har ni tips ?

Jag kan ju tex inte äta bönor/linser osv.. och inte ost heller? (brukade äta västan/haloumi som är vegetarisk ost) Så hur ska jag få i mig protein? Ägg äter jag ju men jag kan ju inte leva på bara ägg.

tacksam för svar! =)

Vegetarian + gluten/laktos intollerant  skrevs juni 2009

  Jessica    
Varför kan du inte äta bönor och linser? Dom är väl både vegetariska och laktos/glutenfria?Qinoa är också en bra proteinkälla =)

Skrevs juni 2009

  Linnéa    
Har samma problem och det har fått mig att börja äta kyckling och kalkon, i vart fall när jag är ute på restauranger o dyl. Hemma lagar jag mycket med tofu, ett tips är att gå till en asiatisk livsmedelsbutik och handla (köpte ett paket för 17 kr idag, jämfört med kung markattas för runt 40 kr...) Sojaprotein är användbart, finns ju in många olika former och är väldigt billigt (hälsokostbutiker och välsorterade livsmedelsbutiker). Annars är det bara att sätta igång och göra storkok av falafel och bönburgare och annat, när man inte kan köpa det vegetariska i frydisken. Dock vet jag att mycket i Familjen Dafgårds sortiment är glutenfritt, om du bor på ett ställe där det säljs. Lite meckigt är det allt!

Lycka till!

Skrevs juni 2009

  victoria    
nu slipper ni laktosintolerans-krånglet!

Det har kommit en tablett till Sverige som funnits utomlands i flera år som gör att man kan leva och äta som vanligt. Man tar 1 enda tablett på morgonen, och sen kan man äta vanliga mjölkprodukter hela dagen.
Jag var också lakto-ovo-vegetarian och hade stora problem med att få i mig tillräckligt- fram till nu!

Jag har ätit prolaktas i 2 månader nu, och nu tänker jag inte ens på att jag är laktosintolerant. jag tar bara 1 tablett på morgonen, och sen är allt som vanligt igen. Underbart!
Den innehåller bara naturliga ämnen, och det är en nyttig bakerie som bryter ner mjölksockret mycket effektivare än laktasenzymer, och det är därför man bara behöver äta en enda tablett på morgonen. så glöm att som har att göra med laktosfria produkter att göra, nu kan du äta som vanligt!

gå in på www.prolaktas.se och beställ ett provpaket. nu är det slut med svindyra laktosfria produkter, nu kan du leva som en vanlig människa igen!

Skrevs oktober 2009

  N    
Hejsan Sarah,
förstår ditt bekymmer var lakto-ovo-vegetarian i 12 år sedan upptäckte jag att jag inte tålde gluten och mjölk.

Därefter kämpade jag i 3 år innan jag började äta kött. Det var ett oerhört svårt beslut men livet var så oerhört svårt, och dessutom fick jag inte i mig tillräckligt med protein.

Mitt bästa råd till dig är att börja äta lättsmält kött såsom kyckling och fisk. Ifall du vill fortsätta som vegetarian är sojaprodukter i kombination med ägg bästa alternativen.

MVH Lise-Lotte, www.instruktor.nu

Skrevs november 2009

  Kari    
Om du är laktosintolerant så kan du ju dricka laktosfri mjölk. Och jag undrar också varför du inte kan äta bönor och linser, de är ju både gluten-och laktosfria.

Skrevs juni 2010

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicGlutenfria bröd nyerika tornqvist43 dagar
New TopicPolenBerit010 dagar
New TopicOmvandlingstabellLCHF-arkivet111 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2023 (24 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade