Lyckad hyposensibilisering=)

Annons...
Slippa annonser?

Lyckad hyposensibilisering=)

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Lyckad hyposensibilisering=)
Marie Nilsson    

Lyckad hyposensibilisering=)


Hej, vill bara dela med mig av vår dag idag, lyckan är stor. Har en pojke som snart fyller 5 år som varit svårt allergisk mot mjölkprotein sedan han var bebis. Bor utomlands men varje sommar vi varit i Sverige har vi gjort mjölkprovokation på sjukhuset och varje år har vi fått avbryta redan efter första dosen på 0.3 ml. Han har reagerat med andningssvårigheter, kräkningar och nässelutslag på denna lilla dos. Vår läkare tror mycket på hyposensibilisering och uppmuntrade oss att börja med detta. För 4 månader sedan började vi med att ge honom en smula av en muffins innehållande 5 ml mjölk totalt. Antalet ml vet jag eftersom jag själv bakat dem, och att mjölkproteinet ges i uppvärmd form var medvetet då allergiker ofta har lättare att tolerera det i just uppvärmd form. Som sagt så började vi med en liten smula muffins om dagen och sedan har vi successivt trappat upp dosen under 4 månader för att sista veckan kunnat ge en hel muffins om dagen, dvs 5 ml uppvärmd mjölk.
Idag var vi på provokation på sjukhuset och de började som vanligt med 0.3 ml (icke värmd mjölk), han fick nässel utslag på kontaktytor kring munnen men inga andningsproblem, vi gick vidare under förmiddagen och sista intaget var 10 ml mjölk som han drack. OCH DET FUNKADE!!
Jag kan fortfarande inte riktigt fatta att det är sant, vi behöver inte längre vara rädda för att han av misstag ska få i sig en liten mängd mjölk. Känns helt ofattbart, tänk att det funkade med hyposensibilisering!! Eftersom han varit så otroligt allergisk mot mjölkproteinet så trodde jag aldrig att det skulle funka, men det har det ju uppenbarligen gjort...lycka=)
Nästa steg är hans allergier mot jordnötter, men vår läkare vill att han ska bli lite större innan vi försöker behandla det.
Ville bara dela med mig av vår dag eftersom jag själv inte riktigt kan fatta det=) Vet inte hur andra läkare resonerar men jag hoppas att det är fler som vågar ta steget och prova att behandla barn så kanske fler kan bli fria från sina allergier.

Ha en bra dag från en lycklig mamma och son=)

Lyckad hyposensibilisering=)  skrevs juli 2009

Annons   
Jessica    
VILKEN LYCKA =)
Dom mamma till en 7 månaders bäbis som reagerar precis som du beskriver din som blir jag helt tårögd! Jag är så otroligt glad för eran skull och håller tummarna att något liknande kan fungera för oss =)

Ha en härlig sommar utan "mjölkångest"!!!
Stor kram
Jessica och Leo

Skrevs juli 2009

Marie Nilsson    
Hej Jessica! Visst är det alldeles fantastiskt, idag har han ätit en smörgås med "vanligt" smör på utan att reagera, helt otroligt=)
Jag tror det viktiga är att vi med allergiska barn begär födoämnesprovokationer oftare, skulle vi enbart följa vad blodproverna visar så skulle vår son även hållas "ren" från vete och ägg, men det äter han utan att reagera trots att proverna säger att han egentligen ska reagera. Och jag hoppas att fler läkare kommer att ta till sig den nya forskningen som visar väldigt goda resultat med hyposensibilisering av bla jordnötter. Jag håller tummarna för att din Leo också kommer att kunna behandlas mot sin allergi, för det är ett litet elände att alltid vara rädd för minsta lilla exponering av mjölkprotein.
Lycka till och skriv gärna och berätta hur det går för er=)
Kram Marie och Felix


Skrevs juli 2009

Virginia    
Hej!

Det låter helt fantastiskt!!

Vill absolut inte göra dig upprörd på något sätt, utan vill bara ge dig en liten varning när det gäller gluten. Gluten kan ge så många olika slags biverkningar som man inte alltid kan se förrän många år senare. Det kan tom påverka andra allergier. Så snälla var försiktiga (i all välmening)!

Skrevs juli 2009

Jessica    
Jag tål själv inte gluten och skulle aldrig få för mig att utsätta mig för det medvetet! Men jag tror att den stora skillnaden ligger i att gluten är en intolerans och mjölkprotein är en allergi. En intolerans kan, som jag förstått det iaf, inte tränas bort..
Jag tycker även att det är viktigt att poängtera att provokationer inte är något man skall hålla på med i hemlighet hemma i köket, speciellt inte när det gäller barn! Men man kan lagra lite skinn på nosen och stå på sig hos läkaren =)

Fortsättning följer! Kram

Skrevs juli 2009

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
Inga inlägg skrivna ännu. Skriv gärna det första :)
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2021 (22 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade