Allergi mjölksocker hjälp!!

Annons...
Slippa annonser?

Allergi mjölksocker hjälp!!

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Allergi mjölksocker hjälp!!
Gästkonto    

Allergi mjölksocker hjälp!!


Hejsan! i dag fick vi veta att våran dotter (1,2 år) är allergisk emot mjölksocker. Efter 6 månader som hon varit dålig så fick vi äntligen svar. behöver hjälp med lite produkter osv =)

Allergi mjölksocker hjälp!! 

Annons   
Helle    
Mjölksocker=laktos. Man är inte allergisk mot laktos, man är intolerant mot det. Det finns MASSOR av låglaktos eller laktosfria produkter. Det är bara att kika i mejerihyllan. Det finns allt från laktosfrimjölk till glass och yoghurt. Där finns även ett numera hyfsat utbud av helt mjölkfritt vilket en mjölkproteinallergiker behöver ha. Det finns en jättebra förening som heter Svenska celiakiförbundet. www.celiaki.se Där kan du få jättebra läsmaterial om din dotter intolerans (om det är mjölksockret/laktosen hon inte tål) eller allergin (om det är mjölkproteinet hon inte tål)
Blir man medlem där får man tidningar med nyheter i tex mejerihyllan, om det händer något i läkarvärlden inom allergier, intervjuer med vanliga människor som är laktosintoleranta/mjölkproteinallergiker/sojaallergiker/glutenintoleranta. Tips, recept med mycket mycket mera. Inom SCF finns även SCUF, svenska celiakiförbundets ungdomsförbund som anordnar läger mm.
Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2020 (21 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade