Orkar inte!

Annons...
Slippa annonser?

Orkar inte!

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Orkar inte!
  Gäst K (Gästkonto)    
Tänkte tipsa om psylliumfrön för att hålla magen igång. Man tar lite och lägger i blöt på kvällen och dricker på morgonen. Tar ett par darinnan man märker skillnad. Fröna är även rika på omega 3 och smakar ingenting.

Skrevs januari 2013

  lovisa    
Det är bara att kämpa på jag fick gluten när jag var 2 ,så jag har haft gluten i 10 år

Skrevs maj 2013

  Helle    
Det ÄR ok att emellanåt rasa samman och vara jättearg pga sina födoämnesallergier/intoleranser. Jag själv är mjölkproteinallergiker och var och varannat ställe man försökte äta eller fika på ute tror jämt att jag är laktostintolerant så de gör laktosfri mat till mig men som innehåller mjölkprotein och så blir jag sjuk. Detta har lett till att jag går ENBART till de ställen där jag vet att de har koll inte bara på vad mjölkprotein är utan också vad de har i maten. Varit på flera ställen och sagt till klart och tydligt det får inte finnas någon form av mjölkprodukt, inte mjölk grädde smör osv osv osv men ÄNDÅ får man fel, oftast är det när jag är iväg med jobbet. Det spelar ingen roll att jag själv pratar med kocken, det blir ändå fel nästan varje gång. I år har vi haft fyra aktiviteter där vi fått cateringmat. VARJE gång har det blivit fel, en av gångerna struntade tom kocken i vad jag sa. Det har gått så långt så att hädanefter om vi ska ha cateringmat så ska jag få gå och köpa mat någon annanstans och ta med mig så jag vet att jag kan äta det jag äter.
Det är fruktansvärt frustrerande och man blir ju så förbaskat hämmad. jag kallar tom mig själv för rörelsehindrad - jag har ju inte fel på benen och armarna, ingen förlamning men min allergi förhindrar mig att göra vad jag vill så jag ser mig själv som rörelsehindrad när jag ska ut och äta.

Är du med i svenska celiakiförbundet? Där har jag fått mycket tips odyl och naturligtvis härinne också, hitta ställen du kan äta på och gå dit, även om det kan bli trist i längden att gå till samma ställen varje gång, men ibland är det värt att slippa hålla på och krångla.

Skrevs november 2013

  Kajsa    
Jag håller med till 100%.
Har haft gluten sedan jag var 2. Och jag hatar det. Ibland vill jag bara gråta för att alla andra får äta god mat som man blir mätt på.
Ingen verkar heller ta tag i det och försöka göra något åt det, eller göra god mat heller för den delen. Den glutenfria maten som finns nu har funnits jätte länge och nästan allt smakar likadant.
Jag blir så trött!
Jag hatar mitt liv med gluten!


Skrevs augusti 2014

  Kajsa    
Påtal om den där tabletten många skrev om i början på forumet, 2009.
Det är nu år 2014 och fortfarande finns det ingen tablett eller något som hjälper oss.
De bryr sig helt enkelt inte eftersom det finns mycket allvarligare sjukdomar. Och det är jag fullt medveten om, men de kan iaf försöka komma på något.
Jag har haft gluten i över 10 år och jag vet inte hur många gånger jag hört någonstans att de kommer komma någon tablett, eller medicin som botar gluten. Jag blir lika glad och fylld med hopp varje gång. Men sedan ett eller två år senare. Har de fortfarande inte kommit ut något mot gluten


Skrevs augusti 2014

  catharina    
Det finns många restauranger som verkligen VILL hjälpa när man inte tål att äta allt. Men det bästa är om man kan förbereda dom i god tid så att de hinner kolla upp innan du kommer dit. Jag vet att det kanske inte är det första man tänker på när man är 16 år och impulsiv, men med tiden så blir det lite lättare att planera ;) Gillar du asiatisk mat tror jag det blir lite lättare, eftersom de ofta använder potatismjöl när de reder sina såser, och inte vetemjöl som vi gör med svensk mat. Jag har en dotter som är mjölkproteinallergisk, och jag har ofta ofta bett att få läsa på påsar, paket och kryddburkar. När man inte tål all mat så ska man tillåta sig att vara "jobbig". För det är din hälsa det handlar om. Ofta är det ren okunskap och därför osäkerhet hos personalen i restaurangen. Men om du ber att få kolla ingredienserna så är ju det ett sätt för dom att få hjälp, och de slipper vara rädda för att råka ge dig fel mat. Kolla även om din mat tillagas i närheten av någon mjölmat, så att det inte råkar flyga mjöl i luften. I fall att du är extremt känslig. Det händer väldigt mycket inom allergi/intolleransmat nu, har förbättras väldigt mycket de senaste 10 åren. Och det är ju positivt. Men försök planera och förbereda restaurangpersonal så mycket som det bara går. Kanske lämna in information som de kan läsa och lära sig av? Det underlättar både för dom och de som kommer dit och äter senare. Blir du bra bemött på ett matställe, tala om det och kanske tala om det i medierna så de känner att de gör ett bra jobb. Då vill de fortsätta jobba för att det ska vara en bra restaurang för allergiker.

Skrevs oktober 2014

Sida 3 av 3    1 2 3
Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2022 (23 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade