Värdelösa läkarbesök

Värdelösa läkarbesök

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Mjölk och laktos ››
Av    Värdelösa läkarbesök
  stina    

Värdelösa läkarbesök


Jag var på läkarbesök för allt krångel jag har med min mage för första gången i februari. Då fick jag ta blodprov som visade på laktosintollerans.

Så jag blev expert på att inte få i mig mjölk. Äter bara laktosfritt vad gäller mjölk, ost etc och annars läser jag alla innehållsförteckningar på ALLT!

Men det blir inte bättre. Visst det har blivit LITE bättre men jag är långt från bra. Jag kan ha kramper i magen som kommer plötsligt, ofta varar dessa i kanske 3 dagar. Jag är allmänt gasig/dålig i magen och har sura uppstötningar. Känner mig extremt trött och orkerlös. Ibland kan jag även må illa.

Senaste läkarbesöket sa läkaren att han tyckte jag hade gluten intollerans symptom (men jag fick aldrig ta några tester) och sa åt mig att sluta äta mjöl och allt som innehåller det. Så det har jag gjort... och faktiskt så mår jag bättre. Men är fortf trött.

Jag har även fått acne och är vuxen. Har inte haft ens ungdomsfinnar i högstadiet. Kan detta ha något samband? Är så sjukt trött på läkare som inte gör något. Jag vill till en specialist men det är tydligen väldigt svårt att få komma dit!


Så min fråga till er: Har ni varit med om detta jag beskriver? Jag vill gärna ha lite råd :)

Värdelösa läkarbesök  skrevs september 2009

  Helle    
Vet du vad? Du ska gå till vårdcentralen och KRÄVA att få komma till en allgeriläkare så du får göra en ordentlig allergiutredning, är det så att VC vägrar ge dig en remiss så kan du skriva en självremiss. Du skriver ett brev till närmsta allergiavdelning och beskriver dina symptom och att du vill komma dit och få testa ordentligt antingen genom blodprov eller provokation eller både och hos läkarna. Det dumma med dagens sjukvård är att man ska antingen vara i princip död och inte ens då är det säkert man får hjälp eller så får man tjata tjata tjata eller fixa det själv.

Ge dig inte. Kräv att få komma och undersöka vad det är för fel på din mage. Det kan vara stressmage men det kan mkt väl vara en allergi eller intolerans och då är det viktigt att du får veta vad det är du inte tål.

Skrevs september 2009

  Camilla    
Jag vet hur det är med dessa värdelösa besök hos läkare.. Till mig har de sagt lär dig leva med det mm.. Man får bara inte ge upp!Hjälpen finns där men man får leta..
Jag är allergisk mot mjölkprotein och kött och har haft samma symptom som du beskriver + att jag ofta hade huvudvärk och ibland fruktansvärda magkramper + att jag var och fortfarande är väldigt svullen speciellt runt magen. Jag blev bättre ett tag när jag lämnade bort det jag inte tål men sen förvärrades allt igen. Jag trodde då att jag hade fått fler allergier och gick för att reda ut detta. Kom till en hudspecialist som konstaterade att jag har nässelutslag i magen och tarmen. Det kan ge dessa symptom. Tarmen kan knappt ta upp någon näring. Jag fick "vanlig" allergimedicin som förändrade mitt liv! Idag mår jag mycket bättre. Jag är fortfarande svullen men det kanske ger sig med tiden.
Bara kräv att få komma till en specialist!!! Kräv att de testar för alla födoämnen. Kräv sedan att få en remiss till en dietist så att du kan få hjälp där också. Lycka till!


Skrevs september 2009

  Camilla    
Glömde säga att jag naturligtvis inte kan äta det jag är allergisk mot nu heller men jag får inte sådana vansinniga reaktioner om jag råkar få i mig spår av något.

Skrevs september 2009

  Linnéa    
OM det nu är så att du misstänks vara glutenintolerant är det väldigt viktigt att du INTE utesluter gluten ur din kost förrän alla läkarundersäkningar är gjorda. Annars kommer testerna inte ge utslag och du får inte reda på hur det egentligen ligger till...

Skrevs september 2009

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej
Det finns inget remisstvång inom sjukvården idag så du kan själv kontakta specialistmottagningar om du lyckas hitta någon. Jag undrar om du har provat att utesluta mjölk helt? Det kan ju vara så att du både är laktosintollerant och har mjölkproteinallergi.
Sen undrar jag också om läkaren gjorde en ordentlig provtagning i övrigt inte bara för allergi? Det kan ju tyvärr även vara så att det är organ i kroppen som mår dåligt och ger dig dess symptom tex njurarna.
Lycka till!


Skrevs september 2009

  stina    
Första gången jag var hos läkare fick jag bara ta ett blodprov som visade att jag var laktosintollerant. Mer tester har jag inte fått gjort "jag kan inte göra något, du får testa själv. Det låter som du inte tål vetemjöl" sa läkaren sist. Blev så himla besviken. Har dock mått bättre sedan jag slutade äta mjöl, men är fortfarande oerhört trött och dålig hy plus får lätt magknip. Men jag kan alltså ringa till mag och tarm avdelningen på något sjukhus och säga att jag vill komma dit utan remiss?

Skrevs september 2009

  Helle    
Ja du kan själv ordna en remiss genom att antingen ringa eller skicka brev till en läkare/specialist. Det har jag gjort några gånger, man får betala den högre kostnaden när man kommer dit, är det en VC som remitterat tex så kostade det 120kr men eftersom jag hade självremitterat fick jag betala 300kr fick jag veta när jag kom till allergimottagningen men de där 300kr kan det ju vara värt om du får träffa en bra läkare. Vet ju inte hur det är nu. Det här var för tre år sedan.

Skrevs september 2009

  Gäst K (Gästkonto)    
Med risk för att bara upprepa vad andra sagt, så är det bara att tjata. Jag var dålig rätt länge och fick via telefon höra från vårdcentralen att jag skulle testa det ena och det andra, mindre kaffe, mindre fibrer, sluta med mjölk osv. Vid fjärde samtalet fick jag prata med en sköterska som direkt fixade en tid åt mig för blod- och avföringsprover. Blodproverna visade sedan på jättehöga värden avseende gluten, så förra veckan var jag inne på en biopsi eller vad det nu kallas, där de tar prover från tarmsystemet. Har inte fått resultaten ännu, men enligt läkaren som gjorde undersökningen tyder allt på att det är glutenintolerans. Men som nån annan sa, innan du gjort den typen av test måste du fortsätta äta som vanligt, annars blir testen inte rättvisande.

Kan ju också nämna att jag (temporärt förhoppningsvis) är extremt känslig för laktos/mjölk; tydligen inte helt ovanlig bieffekt av glutenintolerans, men det ska tydligen kunna bli bättre när tarmsystemet läkt något...

Skrevs september 2009

  Anna    
Hej!
Dina symptom liknar mina en del! Jag fick diagnosen Ulcerös Kolit för 10 år sen, men har känt ända sedan början att det inte stämmer. Symptomen har nämligen berott vad jag har ätit...och vissa saker reagerade jag aldrig på. Jag får matförgiftningssymptom när jag äter vete, havre, alla former av lök, och histaminrik mat, men jag får även röda ögon, blir lite svullen under ögonen, får acne, kramper, blir orkeslös och illamående. Därefter blir tarmen inflammerad och magen blir uppsvälld.

Jag har testat att ta bort både gluten och laktos i långa perioder utan att märka någon skillnad. Det var dock inte förrän jag tog bort vete som sädesslag, som jag märkte någon skillnad. Sojasås är glutenfri, men inte vetefri, glutenfritt bröd innehåller ofta vete som renats från gluten, en hel del mjölkprodukter innehåller vete, precis som mycket godis.

I många år verkade det vara så mycket som jag inte tålde, men genom att skriva matdagbok har jag hittat minsta gemensamma nämnare. Förr skrev jag bara ned produktnamnen på vad jag åt, men senast skrev jag även ned alla innehållförteckningar. Varje gång jag blev dålig, strök jag under de ingredienser som fanns med i måltiden förra gången jag reagerade. Det tog bara två veckor att komma fram till vad det var jag inte tålde.

Mina matallergier syns inte i allergitesterna och enligt forskning som bedrivs på Sahlgrenska universitetssjukhuset, stämmer sällan matallergitester med vad patienter verkligen reagerar på, speciellt om det gäller korallergi (vete och lök är korsallergi till gräsallergi och jag är extremt känslig mot gräs).

Självklart måste du se till att få ett glutentest, är din läkare dålig, kan man ju numera, som sagt, skriva egenremiss vart man vill http://www.skane.se/templates/Page.aspx?id=209832. Det låter verkligen som att det är en del mat som du inte tål, men om det inte hjälper helt att ta bort gluten och laktos, kan det vara fler saker du inte tål. I så fall rekommenderar jag starkt att du skriver matdagbok och tar reda på vad det är. Det är ju inte säkert att allergitesterna visar vad det är du inte tål.

Lycka till!


Skrevs september 2009

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicAllergi nyAgneta04 dagar
New TopicSymtom nyAgneta24 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2023 (24 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade