När blir man frisk?

När blir man frisk?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    När blir man frisk?
  Gäst K
(Gästkonto)
   

När blir man frisk?


Har precis fått diagnosen gluteintolerant och en tid till dietist om 3 månader. När kan man räkna med att man frisknar till när man slutat äta gluten? Är rätt nyfiken på om alla mina symtom försvinner.

När blir man frisk?  skrevs september 2009

  Nina    
Du blir aldrig "frisk" i den meningen att du kan sluta äta glutenfritt. Glutenfritt måste du äta livet ut. Det är en livslång "sjukdom" om man vill kalla det så. Vill inte kalla mig själv sjuk eller att jag har en sjukdom eller handikap. Utan det är helt enkelt så att jag tål inte gluten och om jag skulle få i mig det, ja det är då jag blir sjuk. Är jag noga och håller den strikta diet jag gör så är jag frisk.
/ Nina


Skrevs september 2009

  Nina    
Klickade lite för fort på skicka knappen, inte lätt med katter på tangentbordet när man sitter och läser igenom allt...
Jag märkte själv en stor förbättring efter bara 2 veckor. Det var som natt och dag, var mycket piggare och orkade hur mycket mer som helst. Märks enormt även nu om jag på något sätt skulle råka få i mig en smula av något. Blir toktrött på någon timma och skulle lätt kunna sova bort 3 dagar. Men det är nog lite individuellt.

Lycka till!

Skrevs september 2009

  Valerie    
Hej, Hej..
Jag har nyligen oxå fått reda på att jag inte tål gluten. Efter att ha varit dålig i magen i månader...jag blev "frisk" ca 2 veckor efter att jag tog bort gluten. Om jag får i mig något nu så kommer magproblemen tillbaka.


Skrevs september 2009

  Annika    
Här så försvann problemen efter samma tid som alla andra här, iaf när jag slutade dricka Proviva som jag trodde var bra men icke! Det gäller att ändra sitt tänk och äta ren mat, för det är ju bra oavsett om man är gluten intolerant eller inte. Köp grönsaker, frukt, potatis och kött och du är "frisk" på nolltid! Lycka till!

Skrevs november 2009

  Emma    
Jag har ätit glutenfritt sedan 28 september förra året, och mår fortfarande dåligt... :(Skrevs november 2012

  Gäst K (Gästkonto)    
Då kanske du inte tål vetestärkelse Emma? Mitt tips är då att prova naturligt glutenfritt. Funkar inte det tipsar jag om att provat att ta bort alla mjölkprodukter.... Det blev en himmelsvid skillnad för mig då. lycka till!


Skrevs november 2012

  Emma    
Mjölkproteinfritt har jag ätit i en månad, ingen skillnad.

Jag testade vetestärkelsefritt (och fritt från "spår av vete") i julas, men det var kanske för tidigt? Tarmen kanske inte hade hunnit läka så fort?

Jag hade gärna testat det igen, problemet är bara att jag går i skolan och äter lunch där, så jag kan inte få vetestärkelsefritt.

Skrevs november 2012

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicMjölkprotein i fritös nyC022,2 timmar
New TopicHur baka med majsmjöl eller rismj&#... nyErica Persson101 dagar
New TopicMjölkallergi nyAgneta01 dagar
New TopicAllergiAgneta011 dagar
New TopicSymtomAgneta212 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2023 (24 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade