Bakmaskin obh nordica HJÄLP!

Bakmaskin obh nordica HJÄLP!

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Bakmaskin obh nordica HJÄLP!
  Gäst K
(Gästkonto)
   

Bakmaskin obh nordica HJÄLP!


Hejsan!
Har en bakmaskin obh nordica bread maker inox, och jag får inte till det!:( (bakar glutenfritt)
Första gången jag använde den lyckades jag mirakulöst nog, jäste t.o.m lite för bra, sen dess har det inte blivit någonting ätbart ur den förutom marmelad=/
Följer jag receptet till punkt och pricka orkar den inte knåda ihop degen riktigt, det blir för torrt eller nått så det som ligger överst kommer aldrig ner in i degen. så då har jag naturligtvis testat att minska på mjölet, å då har den blandat ihop degen bra men inte jäst som den ska, å då har jag testat att tillsätta mer jäst å då har den jäst för bra och kollapsat, samt har alla resultaten känts kladdiga och inte riktigt gräddat.
För er som kanske har samma maskin så är det receptet "glutenfritt ljust formbröd" jag försökt lyckas med...
Har aldrig haft en bakmaskin förut och vet inte riktigt om det är mig eller maskinen det är fel på?
Jag har nog försökt åtminstonde 15 gånger med samma recept å det börjar kännas lite tröstlöst:(
Är dessutom ganska ny på det här med glutenfritt överhuvudtaget.

Bakmaskin obh nordica HJÄLP!  skrevs december 2009

  Nina    
Jag har en Obh som jag haft i snart 3 år. Börjar vara dags att byta ut den, har nästan kört slut på den:)

Receptet jag kör på är:
3 dl vatten
2 msk olja
½ dl sirap
360 gr fin mjölmix
1 näve krossade linfrön
1 näve krossat bovete
lite russin efter smak
1 ägg
1 msk fiberhusk
1½ tsk torrjäst (den röda)

detta häller jag i den ordningen i bunken och slår igång den på 3 timmars programmet. Efter första knådningen rör jag om i bunken lite lätt och även efter sista knådningen, för att ta ur all luft innan det börjar jäsa. Blir lätt en luftbubbla i brödet annars.

Ibland brukar jag ha i müsli, men då utesluter jag boveten. Linfrö har jag alltid i, oavsett. Det gör gott för magen tycker jag.

Andra receptet jag brukar göra är det med morötter och russin i, har det inte i huvudet, men det är i boken som följer med bakmaskinen. Har alltid funkat för mig, enda gången det blir lite galet är när jag ska göra grovt bröd, då vill den inte på att vara med riktigt. Brukar i o för sig blanda grov och fin mjölmix, mindre grov än fin dock. Och ja, det jäser otroligt bra, nästan för bra ibland :)

Lycka till!

Skrevs december 2009

  Kristina    
Mitt råd är att vara med och röra ner i bunken UNDER första knådningen för att få med allt mjöl. Har fungerat för mig med alla glutenfria bröd. Så pass att vi väl är en av de få familjer i Sverige som SLITIT ut en bakmaskin :-) Dock kan det ibland bli pannkaka av det ändå...

Skrevs december 2009

  Nina    
Hehe jo tack, det där med att slita ut bakmaskinen. Tycker vi borde bli sponsrade med en varsin ;-) Min gnisslar och bonkar och låter allmänt mysko, så nått är på gång att hända med den. Men men, dom är inte allt för dyra och man har tjänat in vad den kostar på nolltid.

Skrevs december 2009

  Gäst K (Gästkonto)    
En liten notis i sammanhanget. Bakmaskiner är elektroniska produkter och omfattas av svensk konsumenträtt och kan därför reklameras i upp till 3 år om de inte håller ihop. Detta förutsatt att den endast använts på rätt sätt, d v s inte tillhygge i slagsmål, blanda cement eller koka nudlar i.

Efter 2,5 år började vår låta lite konstigt efter allt glutenbakande och jag gick vackert tillbaka till Cervera berättade läget och gick glatt hem med en ny. Nu luktar det gott i köket igen och inget slammer!

/Vardagsbagaren...

Skrevs februari 2012

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicBästa chokladbollarna?anna_winer211 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2023 (24 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade