Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av | Kina och Indisk mat och gluten | |
Jimmy | Kina och Indisk mat och glutenNågon som vet hur det är med Kina och Indisk mat på lunchresturang och gluten? //Jimmy |
|
N | Hejsan, tänk på att sojasås som används i nästan all kinesisk mat innehåller mindre mängder gluten då det är tillverkat av vetemjöl. MVH Lise-Lotte, www.instruktor.nu Skrevs december 2009 | |
Linnéa | Innehåller verkligen soya gluten? Livsmedelsverket harju analyserat soyasåser och kommit fram till att gluten försvinner vid fermenteringen. Jag äter soya men är iofs utan symptom så jag märker ju inte om jag får i mig gluten (på gott och ont..) ;)
Skrevs december 2009 | |
N | Hejsan, sojasåserna innehåller olika mängd spår av gluten men ifall det inte står specifikt att de är glutenfria innehåller de spår. Sedan beror det på hur känslig man är ifall man märker av det. MVH Lise-Lotte, www.instruktor.nu Skrevs december 2009 | |
Julia | Jag brukar inte ha problem emd att äta indiskt. Håller man sig borta från Naanbröden så funkar det mesta. Men fråga. Skrevs januari 2010 | |
|