Allergi mot olika sorters frukt

Annons...
Slippa annonser?

Allergi mot olika sorters frukt

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Åsikter och önskemål ››
Av    Allergi mot olika sorters frukt
  Anita    

Allergi mot olika sorters frukt


Jag saknar information om olika typer av allergi mot frukt av olika slag. Själv är jag allergisk mot alla stenfrukter samt äpplen. Vill gärna få kontakt med andra som har samma problem och få tips om vad man kan äta istället för att få i sig den näring man missar när man inte kan äta frukten.

Allergi mot olika sorters frukt  skrevs februari 2003


Louise M (dietist)
   
Jag gissar att du är björkpollenallergisk och att detta är korsreaktioner pga släktskap. Mer om det kan du läsa under vegetabiliska proteiner. Det är helt individuellt vad man reagerar på. Var och en måste komma underfund om sin egen "profil" därför är det svårt att ha något generellt om frukt. De flesta klarar kokta frukter, allergenet förstörs nämligen vid upphettning. Citrusfrukter, melon, banan, ananas, svarta vinbär, blåbär är några exempel på frukter/bär du kan äta.

Skrevs februari 2003

  Anita    
Ja, jag är gräsallergisk.
Det jag reagerar på när jag är ute och handlar är att många färdiga sallader av majonästyp innehåller rårivet äpple. Detta är en frukt som många är allergiska mot.
Jag förstår inte varför man ska stoppa i råa äpple i så mycket.

När man inte kan äta äpplen och inte heller råa stenfrukter är det lite jobbigt att hitta produkter som är helt fria från dessa varor.
Man får lägga ner mycket tid på att läsa innehållsdeklarationer och att ta fram sin fantasi för att själv göra sallader och annat utan dessa frukter.

Skrevs maj 2007

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2022 (23 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade