Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av | L8s café i Kungälv | |
Helle | L8s café i KungälvJag frågade ägaren av Lottas för att få lite mer information om deras allergikoncept. Här är svaret jag fick: Hej, vad bra att du tar upp det här! Vi behöver verkligen bli bättre på att informera om vad vår mat och bakverk innehåller. Bakverk som innehåller nötter lagas i separat maskin och med separata verktyg. Sedan saneras hela köket innan vi gör något annat. Gluten och mjölkfritt görs med välrengjorda redskap och endast då inget gluten eller mjölk hanteras i köket. Ett caf'ekök har mycket starka krav på sig vad det gäller separation av livsmedel och vi har anlitat en firma som hjälper oss att kontrollera att vi uppfyller de kraven. Vi skiljer noggrant på mjölk och laktosfritt som ju är två helt skilda saker. Vi bakar alla våra bakverk på mjölkfritt margarin och med mjölkfri choklad för enkelhetens skull. Vårt vanliga bröd kommer från ett kravmärkt bageri The Green Bakery i Angered som bakar allt i en miljö fri från allergener så som mjölk, soja, nötter och sesam. Vårt glutenfria bröd kommer från Blomgrensbageri i Majorna. L8s café i Kungälv skrevs april 2010 |
|