Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av | Teffmjöl | |
Maria | TeffmjölNågon som har bra recept där man kan använda teffmjöl? Bröd, kakor... allt! Teffmjöl skrevs april 2010 |
|
Louise M (dietist) |
Hej Jag har lagt in 5 nya recept med teffmjöl här på allergimat. Lycka till med baket! Skrevs april 2010 | |
Maria | Hur söker man efter ingredienser bland recepten??? :/ Skrevs april 2010 | |
Maria | Eh... hittade det! ;) Skrevs april 2010 | |
Svenne | injera, surdegspannkaka av teff :P börja med en startkultur, är du snäll så kan du få av någon erfaren injera-kock på Eriatriansk eller Etiopisk restaurang eller någons mamma :) Sen har du en surdeg att mata med teff. Startdegen är ofta gjord på mjöl av fyra korn (dvs här i Sverige är det för dyrt att använda teff) så om det är riktigt kritiskt med gluten så är det tålamod som gäller. När en smet är fluffig och bubblig och har konsistensen av smält glass är det dags att göra injera: en teflon-pannkakslagg och ett lock behövs. Ringla smet på laggen, börja i ytterdelen och cirkla inåt mitten. När smeten bubblar och stelnar på ytan så på med lock och låt injeran tillagas fångad i ångan. När kanterna rullars upp är den klar. Den ska inte vändas utan bara tas av och låtas svalna på en handduk. När den har svalnat får den en seg konsistens och kan staplas på hög. Ätes till wat, gryta. Injera används med händerna att ta upp mat med samt till underlägg på tallriken. Skrevs juni 2011 | |
| ||
Peter | Jag tänkte försöka mig på egen injera nu för första gången. Hoppas verkligen att det blir gott. Har hittat ett schyst recept på nätet: http://favoritrecept.blogspot.com/2009/04/etiopisk-maltid-i-all-enkelhet.html. Om det inte blir bra ska jag fråga nån polare hur man gör. Skrevs september 2011 |