Bryter snart ihop

Bryter snart ihop

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Bryter snart ihop
Emma    

Bryter snart ihop


och det känns ju lite fånigt när man läser om barn med flera olika allergier, men jag blir bara så frustrerad. har en son som är 6veckor idag. han hade svårigheter att ta bröstet från att han föddes och fick tillägg (babysemp) på BB. han har sen BB varit som täppt och snörvlig, han har också haft problem med magen. bajset blir mycket hårdare än vad det var med första sonen (som helammades) i 2veckor fick han uteslutande bröstmjölk men gick inte upp i vikt så vi gick över till NAN och han började öka sakta med säkert. han fick ännu svårare att bajsa och fick prickar (inte röda) på bröstet. mer som knottror kanske. eftersom han grät när han inte kunde bajsa testade vi NAN HA1 (han får även minifom och sempers magdroppar)
men han bara skrek mer och mer och då testade vi nutramigen. med nutramigen blir det bättre men han har fortfarande svårt att bajsa. har testat att gå tillbaka till NAN HA1 två gånger sen vi började med nutramigen och båda gångerna har han skrikit så att jag börjar gråta. sist (i måndags) gick det bra i ungefär 8timmar sen skrek han. mannen fick åka och köpa ersättning på apoteket och köpte profylac den här gången. måndag kväll, måndag natt, hela tisdagen tog han den utan problem (vilket är underbart eftersom vi varit tvungna att ha socker i nutran då han totalvägrar annars) MEN idag vill han inte ta den här heller. han har bajsat grönt, illaluktande två gånger inatt (kanske efter NAN?) och nu är han missnöjd igen. han kan vara missnöjd på nutramigen också. jag vet inte vad det är. är han inte allergisk? kan han bara ha omogna tarmar? själv har jag förlossningsdepression och en vild 2åring hemma också så jag håller på å bryta ihop. klarar inte av att se honom ha ont. vi ska till doktorn imorgon, men nu vet jag inte vilket ersättning vi ska be om att få.

Bryter snart ihop 

Annons   
dietist    
Hej
Jag har kollat med Nutricia om Pepticate kunde vara något att pröva
Nedan ser du svaret

Jag tror absolut att hon ska testa med Pepticate. Den är baserade på hydrolyserad vassle men har också vår prebiotikablandning GOS/FOS som just är där för att gynna de bakterier i tarmen som man vill att ett spädbarn ska utveckla. Den ger också en liknande avföringskonsistens som bröstmjölksuppfödda så just barn med misstänkt komjölksallergi och som har svårt att bajsa är den bra för. Dessutom har den en bra smak och lukt för att vara ett hydrolysat vilket har med vasslen och sättet som man hydrolyserar på i jämförelse med ex.vis Nutramigen som måste hydrolyseras tuffare pga av att den är baserad på kasein. Vassle fungerar bättre att värmebehandla i hydrolyseringproceduren och därför behöver man inte driva den andra typen av hydrolysering lika långt som med kaseinpreparat.

Pepticate kan köpas på apoteket om hon vill testa lite snabbt. Om hon får den utskriven så får hon det på livsmedelsanvisning för 120:- per uttag annars kostar den 235kr. Eftersom den är ganska ny på marknaden i Sverige kan apotekspersonalen se frågande ut men då ska hon bara säga att den beställs från Oriola KD (Kronans Droghandel). Best nr 21 06 97 för 450 g burk som ger 3,3 liter.

Vi har en receptbroschyr med goda råd till Pepticate som går att få från oss eller via barnmottagningarna.

Med vänliga hälsningar

Nutricia


Gästkonto    
Hej hoppas det har blivit bättre men annars så stå på dig mot allergiläkaren! Det finns flera olika modersmjölkersättningar men nutramigenet är det älsta och (tror jag) det billigaste att skriva ut, så min dotter fick börja med det och blev bättre men inte bra. Gick sedan till Pepti junior som inte heller fungerade och sedan Althera för att till sist få Neocate som är helt syntetiskt framställt som fungerar jätte bra. Hon är ett år nu och äter forfarande det som berikning i morgongröten och i kvällsvällingen. Det är jätte viktigt att man känner stöd från sin läkare så är du inte nöjd eller tycker att du inte blir tagen på allvar, så byt läkare! Det är så oerhört jobbigt att ha en liten som bara är missnöjd med livet och så skall man inte behöva ha det, det är tufft nog ändå... Lycka till!Emma    
tack för era svar. vi fick profylac utskrivet även om doktorn inte trodde att han är mjölkallergiker. jag vet inte varför han inte tror det, det är sån skillnad mot NAN och semper. men vi fick det utskrivet iallafall. första veckan funkade superfint! andra veckan inte särskilt bra. han har antagligen blivit smittad av något (storebror har också varit sjuk) och igår var vi inne på barnakuten eftersom han inte äter. han hade då gått ner 20g på 9dagar.
läkaren undersökte och trodde inte att han hade någon magsjuka eller något utan trodde att det var ersättningen. (diarré är väl vanligt med profylac)
hon skrev ut neocate. idag har han knappt ätit alls. nu på kvällen åt han 70ml i ett svep efter att vi haft i lite lite socker. han fick upp ca 10ml igen
det känns mer som magsjuka faktiskt. ska ringa BVC imorgon, ev. åka in till barnakuten igen. han måste ju gå upp i vikt. läste att neocate, liksom nutramigen, är stoppande. någon erfarenhet av det?
Gästkonto    
Jovisst var det så att dottern blev väldigt hård i magen dom första månaderna tills hon började med smakportioner, då blev det mycket katrinplommon och päron det funkade bra. Innan dess tog jag matolja, allt från 1-2 msk till nästan 1 dl när det var som värst och hon skrek hysteriskt när hon försökte trycka ut dom små hårda kulorna. I och med att även hon hade dålig eller knappt ingen tillväxt tyckte inte jag det var någon fara med den olje mängden. Bara saften som blir av päronet när man river det går ju också bra att blanda ner i ersättningen... Lycka till!Gästkonto    
Hej igen, glömde ju att tipsa om det som hade absolut bäst effekt, nämligen ett flytande medel från apotek som heter Laktulos Meda 670mg/ml. Vi gav henne 5 ml nedblandad i vällingen och på ca 8-10 dagar så märkte vi skillnad. Den innehåller laktos, men det är medicinsk ren laktos, så det blev inga problem av den...Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2020 (21 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade