Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av | Börja med gluten igen, efter 32 år med glutenfri kost | |
Marika | Börja med gluten igen, efter 32 år med glutenfri kostHar precis fått besked om att jag kan börja äta vete, korn och råg. Min tarm är fin och jag är negativ på pricktest och blodprov. Känns så superläskigt då jag ej ätt gluten sedan spädbarnsåren. Finns det fler som jag, som blivit "friskförklarade" efter mycket mycket lång tid med glutenfri kost? Jag vet inte ens hur man bakar med vetemjöl, känner mig lite vilsen. Allergologen rekomenderar en smygande ökning av intag av glutenkost. Tex små mängder pasta som sedan ökas. |
|
Nina | Alltså, förlåt men jag tycker det där låter konstigt. Det är ju inte underligt att dina prover visar normalt när du inte har ätit gluten alls. Finns ju inget testerna kan reagera på lixom. Du har ju inget gluten i kroppen som syns på proverna. Självklart är ju tarmen fin då du inte ätit gluten så den är irriterad av det... Men jag är ingen expert visserligen. Å andra sidan vet jag ju att glutenintolerans är en livslång sjukdom som bara kan medicineras och hållas i "chakt" med rätt kost. /Nina Skrevs juni 2010 | |
Marika | Visst låter det konstigt. Men allt går bra. Det kan ha varit så att jag redan som barn växte ifrån min allergi, men det upptäcktes aldrig. Vi får se hur det går med värden och tarm om ett tag. Men än så länge har jag inga bekymmer av min glutenkost. Skrevs juni 2010 | |
Nina | Jag håller mina tummar för att allt går bra för dig :) Så himla mycket enklare att kunna äta allt. Visserligen, har man ätit glutenfritt hela livet vet man ju inte annat. Men om man som jag ätit "vanlig" kost mer än hittills halva livet då vet man ju hur gott allt "vanligt" är... och vet vad man saknar. Skrevs juni 2010 | |
Agneta | Glutenintolernas och allergier mot ex.vis vete är ju inte samma sak. Glutenintolerant är man livet ut tyvärr :-( Skrevs juni 2010 | |
|