Stärkelseprodukter, maltodextrin,druvsocker vid majsallergi?

Stärkelseprodukter, maltodextrin,druvsocker vid majsallergi?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Stärkelseprodukter, maltodextrin,druvsocker vid majsallergi?
Sofie Å. Lingbrand    

Stärkelseprodukter, maltodextrin,druvsocker vid majsallergi?


Hej, min 18 mån son är bla majsallergisk enligt patchtest.Är det enbart rena majsprodukter som majsmjöl, majskorn osv som han ska undvika, eller kan vi ge honom produkter där tex majsstärkelse, maltodextrin av majs,druvsocker av majs ingår, glukossirap osv? som exempel:kan vi använda lailas gula mjölmix som består bla av majsstärkelse och xantangummi liksom rapsyprodukterna? I Sempers mjölkfria gröt ingår också majsstärkelse.Hur renat från proteiner är stärkelsen? Jag frågar då matlagningen hade underlättats kopiöst om jag kan använda sådana produkter då hans övriga allergier är: mjölk,ägg,alla sädesslag och soja. När hans sädesslags allergi bekräftades så fick vi ett papper på lämpliga och olämpliga livmedel och där skulle bla maltodextrin undvikas...Det finns så lite information om majsallergi i Sverige, i Usa är det en vanlig allergi och där finns ett rejält utbud av produkter som passar majsallergiker.Tex om jag skulle vilja ha några frukost flingor till min son så finns inte det:alla är uppblandade med majsmjöl och eller majsflingor.Blev så glad när jag hittade bovete flakes, men där var majsflingor i såklart.Varför kan det inte tillverkas flingor-tex bovete eller risflingor utan majs? Det finns det i Usa.

Tacksam för svar och ideer ,tips etc från andra med majsallergiska barn

Stärkelseprodukter, maltodextrin,druvsocker vid majsallergi? 

Annons   
Gästkonto    
Hej, jag är nyfiken på hur ni upptäckte majsallergin om det var nu på patchtestet eller har ni märkt av symtom tidigare? Min dotter, nu 15 månader började med kolik och mjölkproteinallergi och sedan när vi skulle börja med smakportioner kom problemen ganska snart. Potatis och palsternacka gick bra men sedan när vi skulle pröva majs så tog hon bara 1 tsk och kaskadspydde och gallskrek. Sedan matvägrade och spydde hon i 4 dagar. Jag ammade men hade inte tillräckligt med mjölk så hon fick dessutom nutramigen ersättning som hon inte heller tog. Fick från BVC och läkare höra "att barn är inte allergiska mot majs" utan det är nog någon magsjuka, pröva igen om någon vecka. Tredje försöket slutade med att vi blev inlagda och hon röntgades för att utesluta tarm problem (helt okey) och fyra dygn senare blir vi hemskickade med orden "du har nog rätt det är kanske majsen, tag kontakt med dietist." Fick pröva oss igenom andra ersättningar och äter sedan dess Neocate och nu funkar maten.
Jag lagar all mat själv till henne eftersom inte heller lök fungerar, och vår räddning på morgonen är pama minutris som hon tycker är jättegod. Flingor har vi inte riktigt kommit till ännu, jag har varit skeptisk till fil/yoghurt alternativen - vad äter din son? Men jag hade nog blandat och rostat egen musli med tex boveteflingor, popade quinoafrö och kanske lite äpple?... Det är jätte tråkigt och tar massor med tid att först läsa alla innehållsförteckningar när man handlar och sedan laga maten. Skall fundera mer på detta!
Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
Inga inlägg skrivna ännu. Skriv gärna det första :)
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2020 (21 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade