Flera år med ond mage

Annons...
Slippa annonser?

Flera år med ond mage

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Kombination av allergier ››
Av    Flera år med ond mage
isabelle    

Flera år med ond mage


Familjebråk i flera år sedan jag varit mycket liten till att man lagt tyngd på mig att plugga och plugga och plugga arslet av mig fast jag redan var duktig och hade högsta betyg i de flesta ämnen så fick jag en sån himla stress på mig som slutade i anorexi, depression och panikångest som började märkas av i magen sista året av högstadiet. Det var inte så farligt i början men blev värre och värre hela tiden och med magproblemen kunde jag vissa dagar bara ligga i sängen och krampa hela nätterna och använda tidiga mornar för att springa på toa hela tiden. Jag hoppade av andra året i gymnasiet för att jag inte klarade det längre med alla problem, jag ville bara dö. Jag testade lchf-kost i några månader, magen blev rätt så mycket bättre men absolut inte helt bra. Testade att utesluta massor av produkter, har alltid bara ätit rena varor utan E-ämnen och tillsatser. Mamma blir alltid arg när jag börjar prata om min mage, hon tror inte på mig, säger att jag bara inbillar mig. Har inte ätit sädesslag på länge och av det blev magen också en gnutta bättre men fortfarande svullen som en boll. Nu på senaste tiden har jag haft sådana besvär att jag inte orkade med (kan ta upp att jag är vegetarian som äter ägg och fisk) det längre. Jag tog bort soja, mjölkprodukter och sädesslagen efter att en dag ha testat på 1 dl havregryn och krampat igen en hel natt. Nu har min mage börjat återfå sin normala form. Ändå gjorde jag ett laktosintolerans test förut, det visade negativt, dock att jag hade någon gen som skulle göra mig intolerant vid senare tillfälle (på testet fick jag dricka nån mjölk-blaska, när jag kom hem fick jag springa på toa igen...) Någon som haft liknande problem? Jag blir så less när folk säger att jag bara inbillar mig, jag inbillar mig inte när magen börjar bubbla upp och svullna och göra så ont att jag bara kan ligga ner tills det går över efter x antal timmar :(

Flera år med ond mage  skrevs september 2010

Annons   
Gästkonto    
Du verkar inte haft det lätt. Det blir ju inte bättre av att ha matproblem som ingen tror på. Eftersom du blev dålig av laktosbelastningen så tål du nog inte det. Gentestet som man gör säger inte allt, det visar bara på primär laktosintollerans och det kan finnas många sekundära orsaker till att man inte tål laktos. Det kan ju också vara allergi mot mjölkprotein, har de testat det? I så fall tål man inte mjölk i någon form. Lycka till med dina försök och hoppas du får hjälp att reda ut det ordentligt.

Skrevs september 2010

Ylva    
Hej!
Oj vilka problem.. D kan ju mycket väl vara så att du är allergisk mot sädesslagen(havre,vete,korn,råg) Eller bara mot något av det. Jag hade nog tagit kontakt med vårdcentralen och pratat med dom, så kan dom skicka dig vidare vid behov till rätt ställe. Så här kan du ju inte ha det!!
Hoppas att d löser sig för dig!
Sköt om dig!


Skrevs september 2010

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2021 (22 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade