Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Bakning ››
Av | Lussebullar utan jäst? | |
Gäst K (Gästkonto) |
Lussebullar utan jäst?Min dotter är allergisk mot gluten, komjölk, ägg samt majsmjöl(kan ju bytas ut mot rismjölk och äggersättning). Dessutom har hon fått Candida. Så jäst och socker är uteslutet (tänkte byta ut det mot stevia). Men vad gör man åt jästen och vetemjölet? Bakpulver? Annat mjöl? Det godaste hon vet är lussebullar och kan inte tänka sig en jul utan detta. Lussebullar utan jäst? skrevs oktober 2010 |
|
isabelle | Jag testade att mala paranötter med en malkvarn, de har en väldigt neutral och lite söt smak, passar som mjöl, lite fet bara, sen finns det t.ex. pofiber som är av potatis (tror inte man ska använda så mycket, fiberrikt), krossade sesamfrön har också en neutral smak,... hm. Potatismjöl. Kokos kanske inte passar så bra. Rismjöl är också ett alternativ, finns bland alla frön och grejs i butiken! Skrevs oktober 2010 | |
Gäst K (Gästkonto) | Tack, det var bra tips, nu återstår bara hur man gör med jästen :) Skrevs oktober 2010 | |
Gäst K (Gästkonto) | Hej. Jag bakar mycket matbröd med bikarbonat som jäsmedel. Det borde väl funka på lussekatter också? Skrevs oktober 2010 | |
Gäst K (Gästkonto) | Hej. Jag bakar mycket matbröd med bikarbonat som jäsmedel. Det borde väl funka på lussekatter också? 2 tsk är nog lagom till en sats. Skrevs oktober 2010 | |
|