Laktosintolerans och veteallergi

Annons...
Slippa annonser?

Laktosintolerans och veteallergi

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Kombination av allergier ››
Av    Laktosintolerans och veteallergi
Josefin    

Laktosintolerans och veteallergi


Hej,
jag har precis fått reda på att jag är laktosintolerant och veteallergiker och behöver lite råd för alternativ till mat och vad man ska titta efter i affären. Som jag har förstått det kan jag äta havre, korn och råg, eller är det individuellt? Och kan jag äta alla produkter som är märkta med "naturligt glutenfria"?

Laktosintolerans och veteallergi  skrevs oktober 2010

Annons   
Maja    
Hejsan! Har du enbart fått diagnosen veteallergi, så bör det väl enbart vara vete. Min dotter har spannmålsallergi, vilket innebär allergi mot alla 4 sädeslagen. Naturligt glutenfritt går bra, men kolla om det är mjölkprodukter i. Garbo bakar bröd som är naturligt glutenfritt, finns att köpa i de flesta större affärskedjor.


Skrevs oktober 2010

Gästkonto    
Min son som nyss har fyllt tre är oxå allergisk mot vete, det kunde vi konstatera för snart ett år sedan. Nu har vi oxå sett att han inte tål laktos heller. Han tål ju de andra spannmålen, men de mjölsorterna är ju inte ren ifrån vete då de tillverkas i samma maskiner. Semper har ju havregryn som är rent från vete. så det kör vi med. Jag har hittat ett gott bröd från Carlshamn-bageri, "småbröd havre & morot" heter det. har oxå hittat Ciabatta, bröd från Schär att grädda själv i ugnen. det är det bästa mjukbröden jag har hittat. jag skulle inte heller klara mig utan kokboken "Gott utan gluten soja laktos vete mjölk ägg" av G Lindeberg och A Wesslén, Albert bonniers Förlag.

Skrevs oktober 2010

Gästkonto    
du kan äta det som är naturligt fritt från gluten.

Skrevs oktober 2010

Kina Levin    
Hej.
jag har också precis fått veta att jag är laktosintolerant och vete allergiker och jag tror att man som n ybörjare i ämnet, får läsa och läsa på innehållsförteckningarna, till man lär sig vad som fungerar och inte fungerar...
Man måste nog ge sig tid att lära sig ett annat tänk och hitta andra produkter, än de man är van att använda...
Mvh [email protected]


Skrevs januari 2011

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2021 (22 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade