Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av | Gluten allergiker? undersökning. | |
Semester | Gluten allergiker? undersökning.Hej vi är tre tjejer som studerar på marknadsförings programmet vid Linne universitetet i Växjö. Just nu gör vi ett arbete som handlar om Glutenfria livsmedelprodukter och skulle behöva hjälp med att svara på några frågor. Vi hoppas verkligen ni vill vara med och får gärna läsa varandras svar här på tården och reagera utifrån dessa också. Mvh // Vanja, Malin och Gertrud Allmänt 1 Hur påverkar glutenallergin ditt liv? 2 Är tillgången på glutenfria livsmedelsprodukter i livsmedelsbutiker tillräckligt idag? Varför/varför inte? 3 Vad saknar ni för specifikt i sortimentet vad det gäller glutenfria livsmedelsprodukter? a.Finns det någon maträtt som ni avstår från idag p.g.a. er glutenallergi? Vilka? 4.Hur ersätter ni de ämnen som förloras genom en glutenfri diet? 5.Är det en avgörande faktor om produkterna är glutenfria eller naturligt glutenfria? 6.Om något oväntat sker och ni inte har med dig lunch/middag, hur löser ni måltiderna? 7.Vilka problem finns med att konsumera och hitta specifikt glutenfria portionsrätter eller halvfabrikat då det är ont om tid? 8.Vilket sortiment anser ni är bristfällig i livsmedelsbutiker vad det gäller halvfabrikat (stora förpackningar med lättlagad mat för mikrovågsugn eller spis, exempelvis köttbullar eller gratänger) och portionsrätter (både varma eller kalla portioner som räcker för en måltid)? 9.Om det fanns ett större sortiment av portionsrätter och halvfabrikat skulle ni kunna tänka er det som ett alternativ? Varför/varför inte? a.Vid ja, i vilka situationer tror ni att det skulle konsumeras? b.Vad skulle avgöra ert eventuella köp? 10.Är priset en orosfaktor och avgörande vid ett eventuellt köp? 11.Är tillgängligheten på glutenfria portionsrätter och halvfabrikat en viktig faktor? 12.Hur viktigt är det att de glutenfria portionsrätterna och halvfabrikaten innehåller bra ämnen, som exempelvis fibrer? 13.Hade intresset ökat mer om portionsrätterna finns i lättillgängliga och centrala livsmedelsbutiker (som Ica Nära, Konsum eller andra närlivsbutiker)? 14. Är det en viktig faktor att det tydligt visar vad portionsrätterna och halvfabrikaten innehåller (att exempelvis innehållsförteckningen står tydligt och med stor stil på förpackningen )? Varför/varför inte? vi är väldigt tacksamma för svar! |
|
Linda | 1 Hur påverkar glutenallergin ditt liv? Linda- Jag det blir massvis med tillfälle då jag får gå runt med enbart några frukter i magen när jag har mycket att göra. Dåligt utbud vad gäller färdiga mat samt tidsbrist är det inte bästa kombinationen. 2 Är tillgången på glutenfria livsmedelsprodukter i livsmedelsbutiker tillräckligt idag? Varför/varför inte? 3 Vad saknar ni för specifikt i sortimentet vad det gäller glutenfria livsmedelsprodukter? a.Finns det någon maträtt som ni avstår från idag p.g.a. er glutenallergi? Vilka? 4.Hur ersätter ni de ämnen som förloras genom en glutenfri diet? 5.Är det en avgörande faktor om produkterna är glutenfria eller naturligt glutenfria? Fördjupat om portionsrätter och halvfabrikat 7.Vilka problem finns med att konsumera och hitta specifikt glutenfria portionsrätter eller halvfabrikat då det är ont om tid? 8.Vilket sortiment anser ni är bristfällig i livsmedelsbutiker vad det gäller halvfabrikat (stora förpackningar med lättlagad mat för mikrovågsugn eller spis, exempelvis köttbullar eller gratänger) och portionsrätter (både varma eller kalla portioner som räcker för en måltid)? 9.Om det fanns ett större sortiment av portionsrätter och halvfabrikat skulle ni kunna tänka er det som ett alternativ? Varför/varför inte? a.Vid ja, i vilka situationer tror ni att det skulle konsumeras? b.Vad skulle avgöra ert eventuella köp? 10.Är priset en orosfaktor och avgörande vid ett eventuellt köp? 11.Är tillgängligheten på glutenfria portionsrätter och halvfabrikat en viktig faktor? 12.Hur viktigt är det att de glutenfria portionsrätterna och halvfabrikaten innehåller bra ämnen, som exempelvis fibrer? 13.Hade intresset ökat mer om portionsrätterna finns i lättillgängliga och centrala livsmedelsbutiker (som Ica Nära, Konsum eller andra närlivsbutiker)? 14. Är det en viktig faktor att det tydligt visar vad portionsrätterna och halvfabrikaten innehåller (att exempelvis innehållsförteckningen står tydligt och med stor stil på förpackningen )? Varför/varför inte? Skrevs oktober 2010 | |
Gäst K (Gästkonto) | 1 Hur påverkar glutenallergin ditt liv? * Reser mycket i jobbet och det har blivit mer komplicerat, framför allt vid utlandsresor är det svårt. Känner även begränsningar vad avser utlandsresor privat. Lite socialt begränsande också, när det bjuds på fikabröd mm på jobbet blir man ofta utan (unga tjejer är betydligt mer omtänksamma och insiktsfulla är killar eller äldre medarbetare:))Slutligen har jag allmänt mer ont i magen, och tål inte kaffe, alkohol, laktos mm på det sätt jag gjorde tidigare. 2 Är tillgången på glutenfria livsmedelsprodukter i livsmedelsbutiker tillräckligt idag? Varför/varför inte? 3 Vad saknar ni för specifikt i sortimentet vad det gäller glutenfria livsmedelsprodukter? a.Finns det någon maträtt som ni avstår från idag p.g.a. er glutenallergi? Vilka? 4.Hur ersätter ni de ämnen som förloras genom en glutenfri diet? 5.Är det en avgörande faktor om produkterna är glutenfria eller naturligt glutenfria? 6.Om något oväntat sker och ni inte har med dig lunch/middag, hur löser ni måltiderna?
8.Vilket sortiment anser ni är bristfällig i livsmedelsbutiker vad det gäller halvfabrikat (stora förpackningar med lättlagad mat för mikrovågsugn eller spis, exempelvis köttbullar eller gratänger) och portionsrätter (både varma eller kalla portioner som räcker för en måltid)? 9.Om det fanns ett större sortiment av portionsrätter och halvfabrikat skulle ni kunna tänka er det som ett alternativ? Varför/varför inte? a.Vid ja, i vilka situationer tror ni att det skulle konsumeras? b.Vad skulle avgöra ert eventuella köp? 10.Är priset en orosfaktor och avgörande vid ett eventuellt köp? 11.Är tillgängligheten på glutenfria portionsrätter och halvfabrikat en viktig faktor? 12.Hur viktigt är det att de glutenfria portionsrätterna och halvfabrikaten innehåller bra ämnen, som exempelvis fibrer? 13.Hade intresset ökat mer om portionsrätterna finns i lättillgängliga och centrala livsmedelsbutiker (som Ica Nära, Konsum eller andra närlivsbutiker)? 14. Är det en viktig faktor att det tydligt visar vad portionsrätterna och halvfabrikaten innehåller (att exempelvis innehållsförteckningen står tydligt och med stor stil på förpackningen )? Varför/varför inte? Skrevs november 2010 |