Allergisk mot typ, allt.

Annons...
Slippa annonser?

Allergisk mot typ, allt.

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Kombination av allergier ››
Av    Allergisk mot typ, allt.
  isabelle    

Allergisk mot typ, allt.


Jag vill väl bara skriva av mig lite igen. Nu i och med att jag haft andningsbesvär under en tid fixade mamma tid hos doktor, där blev jag undersökt (inget fel) och fick också ta blodprov för allergier. När resultatet kom blev de flesta chockade, jag har så länge klagat och mått så dåligt över min mage och många gånger bara velat somna förevigt egentligen, hemskt! Jämt svullen, gasig, bubblig... Av de vanligaste allergierna var det gråbo, katt hund, häst, vetemjöl, ägg, jordnötter, äpple... det enda jag egentligen tålde var fisk, mjölkprotein och soja men jag har också fått veta att jag har en sådan gen som kommer att göra mig laktosintolerant i princip närsomhelst, man vet aldrig när processen börjar. Än så länge känner jag ändå att jag kan äta laktos. Så, jag är fortfarande en väldigt ensam och deprimerad själ men med lite förhoppningar om att bygga upp kroppen igen. Jag är helt förstörd, senaste veckorna har jag hållt på med min häst och försökt få honom såld och nu äntligen har han kommit till någon som jag känner att det funkar bra med! Har mest sovit när jag inte varit i stallet. Jag är lite piggare nu, allergierna har säkert hämmat mitt näringsupptag och eftersom att jag åt ägg varje dag kan ju inte det varit speciellt bra. Så jag menar också att om ni känner att allt inte stämmer, kolla upp! Jag har gått och mått dåligt i månader och fick nu se ett litet litet ljus. Jag ska på vidareutredning för jag känner att det är massa andra saker som jag inte tål, jag vet att jag reagerar starkt på bl.a. gurka, nötter, kanel, majs och citrusfrukter. Och jag tror det är mer därtill, just nu vet jag inte vad jag ska äta. Ris och risgrynsgröt har jag ätit och verkar klara det. Jag har aldrig haft bra relation till mat men just nu är jag rätt skärrad och har mått illa och spytt många gånger. När man är allergisk mot så mycket så är det svårt att urskilja Vad det är man reagerar på. När jag uteslutit mjölk så har jag ju ändå dumt nog fortsatt äta ägg, har alltid varit Något som jag inte tål. Magen känns iallafall bättre nu, det ska bli ännu bättre! för såhär kan man ju inte gå runt och leva! Då tar jag hellre piller och dricker vatten! :O

Allergisk mot typ, allt.  skrevs oktober 2010

  Elisabet    
Men så jobbigt:-( Måste du inte göra en gastroskopi för att säkerställa allergi mot vetemjöl? Jag hade också positivt på vetemjöl och laktos, via en laktosbelastning. Fick även positivt på komjölksproteinallergi. Men tydligen var det inte ett tillförlitligt prov. Men jag tål INGEN mjölk alls. Får då ont i magen och hård mage. Av vete får jag fruktansvärda smärtsamma kramper i magen. Men gastron visade inget, har gjort det flera gånger, en gång var det uttunnat tarmludd, men inte glutenintolerans. Tror det är samma blodprov? Vete och gluten är väl samma prov? Så då tål jag inte vete men korn, råg och havre. Är det så för dig? Du måste få komma till en dietist som kan vägleda dig i vad du kan äta.

Skrevs november 2010

  isabelle    
Jag är allergisk mot vetemjöl, det fick jag reda på via blodprov i förra månaden, tycker jag reagerar starkare på havre än vetemjöl så det håller vi på att kolla nu. Har testat med blodprov om jag är glutenintolerant, det va jag inte för 3 år sedan iallafall men vi gjorde ett nytt test nu som inte kommit än. Vid laktosbelastningen visade jag inte på någon intolerans men hade däremot genen som gör mig intolerant i framtiden, jag har dock ingen allergi mot mjölk så jag har börjat äta laktosfritt! Jag reagerar för så mycket så nu är det massa olika födoämnes panel-tester på ingång, jag fick någon slags rapport idag där det stod på alla papprena att jag har påvisbar allergi mot åtminsone ett av ämnen av 5 paneler, men vet inte mot vad eller hur mycket ännu! Så jag väntar med spänning, äter inte så mycket nu eftersom att jag reagerar på i princip allt jag får i mig.

Skrevs november 2010

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2022 (23 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade