Allergi mot vete?

Annons...
Slippa annonser?

Allergi mot vete?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Allergi mot vete?
lena norrback    

Allergi mot vete?


Vår två-årige son har sedan han var 6mån haft konstaterad mjölkprotein- och äggallergi. Vi har också märkt att han reagerar på katter, nötter och morot (?). När vi var på pricktest för några veckor sedan så visade det allergi mot vete, något som kom som en total överraskning för oss, eftersom han inte haft utslag eller några andra symtom. Enda "problemet" har varit att han vill sova nära oss på nätterna och skruvar på sig mycket. Nu har vi börjat fundera på om han har ont i magen på nätterna, som följd av veteallergin, och att han därför sover dåligt. Han är ju så liten att han inte själv kan berätta ifall det är något som besvärar honom.

Ni andra som har små barn med veteallergi, hur har allergin yttrat sig?


Allergi mot vete? 

Annons   
EevaMaija Dannebrant    
vår son har reagerat med nässlor på huden vid kontakt sedan han var baby och nu som 6 åring reagerar han med andningsproblem och buksmärta av det lilla minsta vete. Det räcker med vetestärkelse och tom med druvsocker av vete eller glucos-fructos sirap av vete för att få reaktion. Men han har mycket höga IgE antikroppar mot vete!Sandra Eriksson    
Min nu 9 månader gamle kille fick konstaterat veteallergi vid 6 månader. Jag märkte det då jag försökte ge honom små bitar av smörgås - han blev helt rödflammig i ansiktet (han har även ägg- och mjölkallergi och reagerar på liknande sätt mot detta). Dock så var han väldigt skrikig som liten, vi trodde han fått "kvällskolik" eller liknande, och detta försvann omedelbart efter att jag uteslöt vetet ut min diet.
Då jag fortfarande ammade honom hände det vid två tillfällen att jag av misstag åt vete - och han blev skrikig och det syntes tydligt att det var magont. Så det verkar som att han både reagerar med hudutslag och med magont på vete.
Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2020 (21 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade