Koncentrerad smärta - gluten?

Annons...
Slippa annonser?

Koncentrerad smärta - gluten?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Tips & Råd ››
Av    Koncentrerad smärta - gluten?
  Plasma    

Koncentrerad smärta - gluten?


Hej!
Jag undrar om någon känner igen mer koncentrerad smärta som symptom på intolerans/allergi? Jag har väldigt ont på båda sidor av midjan bl a, nästan där man får håll, och kan ibland inte ens ligga på sidan när detta inträffar. Känner alltid av det mer eller mindre. Dock blir smärtan värre om magen samtidigt svullnar upp.
Jag har varit under magutredning i över två år, genomgått gastroskopi, röntgen och diverse medicinexperiment. Kvar återstår då troligen livsmedelsintolerns som t ex gluten. Håller på med glutenfri kost nu ett par månader för att se vad som händer. Min läkare tror att det mycket väl kan vara celiaki, och jag mår nog lite bättre på glutenfri kost inbillar jag mig. Märktes mer i början, men sedan fick jag bakslag efter att ha ätit något, kan inte lokalisera vad.
Jag får, som så många andra, uppsvälld mage efter jag har ätit, men ibland kan det komma när som. Jag är dessutom väldigt trött alltid. Har dock inga problem med varken förstoppning och framför allt inte diarré.

Någon som känner igen den här typen av smärta som tecken på celiaki eller någon annan livsmedelsallergi? Snälla skriv och berätta, antingen här eller skicka mig ett mail. Mycket tacksam för svar!

Koncentrerad smärta - gluten?  skrevs februari 2011

  Marie    
Min dotter fick svåra magsmärtor både av mjölk och vete. Det försvann efter att hon fått totalt mjölk o vetefri diet. Dvs inte bara glutenfritt, utan även helt vetefritt, dvs naturligt glutenfritt. Glutenfria produkter innehåller ju vetestärkelse. Likaså kan vanliga havregryn, rågmjöl o kornmjöl innehålla upp till 5% vete utan att det anges. Bara Sempers havregryn är 100% vetefria. Det kan även gömma sig vetebaserade ämnen i en del E-nr, så det gäller att läsa på. Inte ens havremjölk är garanterat helt vetefritt.
Mjölkfritt är ju lite enklare att ha koll på. Men tänk på att det kan vara både mjölkprotein och laktos. Kan också gömma sig under andra beteckningar, så läs på.
Hoppas det föser sig för dej!!!


Skrevs april 2011

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicEra bästa tips från naturens skafferi nyJohan19,8 timmar
New TopicAllergisk mot mjölkprotein, kan man ät... nyJohan19,9 timmar
New TopicSemestermat nyanna_winer214,3 timmar
New TopicHerbalife återkallar proteinbar vanilj-... nydietist114,3 timmar
New TopicJordgubbar med tillbehör nyJohan36 dagar
New TopicGlass till alla nyanna_winer07 dagar
New TopicMorotskaka?anna_winer210 dagar
New TopicProteinFabrikken Big 100dietist210 dagar
New TopicVegansk och glutenfri lunch i Helsingborganna_winer310 dagar
New TopicE471, E472a?Marie612 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2022 (23 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade