Glutenfria recept till bakmaskin

Annons...
Slippa annonser?

Glutenfria recept till bakmaskin

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Recept ››
Av    Glutenfria recept till bakmaskin
Gästkonto    

Glutenfria recept till bakmaskin


Hej,
Jag har nyligen köpt en Tefal Homebread XXL bakmaskin och har svårt att få till glutenfritt bröd som blir bra. Har nu fått slänga bröd i massor. "Vanliga" bröd blir däremot kanon. Finns det någon vänlig själ som kan dela med sig med glutenfria recept till bakmaskin?

Glutenfria recept till bakmaskin 

Annons   
Martina    
Hittade de här två recepten i en glutenfri kokbok som jag har hemma. Författaren verkar vara ett stor fan av bakmaskin så det borde gå.

Vitt FOrmbröd
15g Jäst
2 msk smör
2 ½ dl mjölk eller vatten
1 msk Fiberhusk
1 ägg
½ tsk Salt
6 dl Mjöl (360g) (glutenfritt)

200grader

Smula jästen och tillsätt smält smör.

Häll på mjölk som är fingervarmt.Tillsätt fiberhusken och låt sväll i 10 minuter.

Blanda ner ägget tillsammans med salt och det mesta av mjölet.

Arbeta kraftigt i bakamskin och tillsätt resten av mjölet.

Smörj en brödform på ca 1½ liter.
Häl ner degen och släta till ytan. Stö över frön eller hirs.

Lägg på bakduk och lät jäsa i 45-60 minuter.

Grädda på nedre delen av ugnen i 45-60 minuter.

Låt
svalna och ta ur den från formen.

Muslibullar

50g Jäst
5 dl kall mjölk
2 msk olja
1½ msk fiber husk
1-2 tsk salt
8 dl mjöl
2 dl musli

1 ägg

Ungs temp 250grader

Smula ner jästen och häl över den kalla mjälken. Rör till jästen är upplöst. Tillsätt olja, fiberhusk och salt. Rör om och låt svälla i 10 minuter.

Bland ner det mesta av mjälet ocharbeta kraftig i maskin. (står tom helst i maskin^^)

Degen ska vara kladdig och går inte att knåda. Pudra över lite mer mjöl. Klicka ut degen på bakplåt med bakpltspapper, ta gärna hjälp med skedar om du vill.

Täcj med bakduk och jäs i 1 timme.

Vispa äggen med gaffel (inte visp) och pensla över bullarna och stö på musli.

placera plåten stax över mitten i ugen på 250 grader i 8-10 minuter, till bullanra fåt färg.

Ta ut och låt svalna under bakduk.

Hoppas du fått lite hjälp på vägen!

Lycka till!



Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New Topicpannkaka .. nyjohanna nickl...520,3 timmar
New TopicTrevlig sida !, nyLinus Andersson420,3 timmar
New TopicKondenserad Mjölk nyLola7275 dagar
New TopicKräkningar vid laktosintolerans? nyJessica55 dagar
New Topicbetyg på restauranger/caféer nyAnn86 dagar
New TopicsagogrynAnneli211 dagar
New TopicDaim, pringels och thai-cubesJohan WB313 dagar
New TopicLaktos och kolhydratintoleransCamilla Sundq...1513 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2021 (22 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade