Vad ska jag ta mig till

Annons...
Slippa annonser?

Vad ska jag ta mig till

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Nötter ››
Av    Vad ska jag ta mig till
Michaela    

Vad ska jag ta mig till


Hej allihopa nu är det såhär att jag känner att jag har ett jätteproblem som begränsar mitt liv totalt.
Såhär började allt

En dag efter att jag ätit nötter fick jag ett allergi-liknande-anfall. Det började klia utanpå halsen i ansiktet och på händer och armar. Min mamma frågade mig om jag möjligen fick en allergisk reaktion och då började tänka efter om det kunde var nötterna som spökade en dag efterråt, jag blev jätterädd och intalade mig själv att det måste verkligen vara så. Jag blev fruktansvärt rädd med tanke på hur många skräckhistorier jag läst och hört om anafylastiska reaktioner. Plötsligt fick jag sämre luft och jag visste inte vad jag skulle ta mig till, var det inbillningsrädsla( panikångest som uppkommit) eller var det en kraftig allergireaktion. Hur ska man kunna veta något sådant då man aldrig fått en allergichock eller liknande innan.
På akuten fick jag varken kortison eller något annat men fick en timmes uppsyn av läkare, därefter åkte jag hem. Jag tog kontakt med en vårdcentral och tog blodprover avseende nötter, jordnötter, ägg ( som jag ätit tidigare under dagen och dessutom över missbrukat då man inte bör äta för mycket ägg) torsk, soja, mjölk och vete.
Läkaren bad mig att hålla mig undan från dessa produkter tills blodproven var klara och jag tänkte inte mycket mer på det.
En vecka senare sitter jag och fikar med ett par vänner och bestämmer mig för att äta en chokladboll ( korkad som jag är tog jag inte det på allvar) under tiden som jag åt den tänkte jag "tänk så reagerar jag med en anafylastisk chock nu" kan jag andas? Sedan började jag hyperventilera och självklart blir halsen lite torr och får inte ut lika mycket syre som vanligt då. JAg var helt säker på att jag skulle få ett anfall av något slag och stressen tog över mig. JAg började skaka i hela kroppen på mindre än tio sekunder blev jag likblek i anstiktet och jag tog mig direkt till akuten med taxi. När jag kom fram fick jag kortison och efter en timme kände jag mig bättre. Skräcken satt fortfarande kvar och det gör den än. Jag fick tillbaka mina blodprov som svarade negativt mot alla de födoämnen jag testat mig för. Det obehagliga med mig är att jag nu fattar att allt måste ha varit någon sorts av panikångest egentligen, rädsla för att vara allergisk. Första gången jag fick ett anfall tror läkarna de också var panikångest av något skäl som stress. Varför vågar jag inte lita på det här. Jag vågar inte. Tänk om jag är allergisk ändå, jag har blivit fruktansvärt rädd. Jag har ätit ägg, och allt annat jag testat mig mot förutom nötter. Nötterna skrämmer mig så mycket att jag känner mig panikslagen och yr bara jag tänker på dem. Jag var på en bar med mina vänner häromkvällen och plötsligt börjar de servera chilinötter till alla bordsgäster. Självklart får jag panik , hyperventilerar får utslag på halsen ( kan bero på paniken och stressen) och springer ner till toaletterna. Jag kan inte ens vara i samma rum som nötter utan att få panikångest. Panikångest och stresssymptom kan ge ex<akt samma fysiska symptom som allergi bortsett från att panikångest är ofarligt, däremot kan man svimma genom att man intalar sig själv att man har svårt att andas.
Jag var på en fest hos en vän då samma sak hände. Varje gång går jag hem.
Det här är fruktansvärt för att den här rädslan begränsar hela min livsvardag och allt däremellan. Vad ska jag ta mig till. Jag vågar absolut inte äta nötter. Jag får panik varje gång jag "ska" försöka.. SNÄLLA HJÄLP MIG´, OM NI KAN VORE OERHÖRT TACKSAM. JAG LIDER ENORMT FÖR TILLFÄLLET !

Vad ska jag ta mig till  skrevs mars 2011

Annons   
dietist    
Det du kan göra är att kontakta läkaren igen och be att få äta nötter på mottagningen. Då vet du att det finns folk i närheten som kan ta hand om dig och det kan göra att du känner dig tryggare och kan komma över din panikångest

Skrevs mars 2011

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2021 (22 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade