Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av | Veteallergi | |
Sofi | VeteallergiHej. Fick igår reda på att jag är allergisk mot vetemjöl och rågmjöl. Är absolut inte insatt i detta och det verkade inte som ja skulle få nån hjälp hos dietisten. Och min fråga som snurrar i huvudet är ju självklart... hur ska ja bara bröd nu då?? och Bullar av alla slag... fick panik när jag insåg att ja inte längre kan baka som förr. Är det någon som har några bra recept på bröd eller bullar, utan vetemjölsstärkelse. Tacksam för svar.. |
|
Louise M (dietist) |
Gå in på den här länken, klicka i glutenfritt och vetestärkelsefritt så får du fram recept http://www.allergimat.com/searchform_recept.asp Skrevs april 2011 | |
Marie | Köp en receptbok eller två. Det är en hel vetenskap att baka glutenfritt, kräver mycket tålamod att få till. Prova med mjölmixerna . Bäst att köpa färdigt bröd till att börja med, så du inte svälter ihjäl..;) Skrevs april 2011 | |
Johanna | Hej! Jag har själv diagnosen vetemjöls allergi, men kan äta råg villket underlättar när jag då kan äta vissa knäckebröd. men om det bara är vetestärkelse i vetet du inte tål så funkar allt glutenfritt toppen! :D att baka e mycket godare än det köpta men det e svårt att få brödet luftigt. Lycka till! :) Skrevs april 2011 |