Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av | Mår sämre trots glutenfri kost | |
Therese | Låter inge vidare! Ta genast kontakt med läkare igen, så här ska ingen behöva må! Kräv att bli vidare utredd!!!Du behöver hjälp! Skrevs november 2012 | |
Gäst K (Gästkonto) | Hejsan! Man kan ha glutenintolerans samt veteproteinallergi samtidigt, fast det är ovanligt. Dock inte uteslutet. Dessutom kan det vara så att du behöver naturligt glutenfritt. Då undviker du renade produkter som innehåller vetestärkelse och kör med majsstärkelse, bovetemjöl, kikärtsmjöl, kokosmjöl, teffmjöl, jyttemjöl mm mm istället. Det är bara i Skandinavien, England och Polen fabrikanterna tycker att vi som är glutenintoleranta ska äta gluten. I alla andra länder äter man naturligt glutenfritt! Skrevs november 2012 | |
Gäst K (Gästkonto) | Hej! I ditt läge skulle jag ta kontakt med en duktig kinesiolog eller naturterapeut. De kan kolla på vad det är som inte ärok i din kropp. Du kan juu absolut inte låta det fortsätta så här...Läkarna gör ju inget mer skriver du. Så sätt igång och var din egen läkare och leta rätt på någon som kan hjälpa dig. Jag tror att läckande tarm definitivt är något som tyvärr har drabbat dig och då kommer saker och ting bara att bli värre tills du täpper till den igen. Då slutar allergener att komma ut i systemet på dig och orsaka kaos... :-( Lycka till! Skrevs november 2012 | |
Emma | Mjölkproteinfritt har jag ätit i en månad, ingen skillnad. Jag testade vetestärkelsefritt (och fritt från "spår av vete") i julas, men det var kanske för tidigt? Tarmen kanske inte hade hunnit läka så fort? Jag hade gärna testat det igen, problemet är bara att jag går i skolan och äter lunch där, så jag kan inte få vetestärkelsefritt. Skrevs november 2012 | |
| ||
Viktor | Har det inte löst sig än för dig kan du ta dig en titt på det här och se om det känns relevant: http://en.wikipedia.org/wiki/Fructose_malabsorption Läkare i Sverige testar, mig veterligen, inte för det. Min personliga erfarenhet är att gluten i sig, ensamt, aldrig ger en förstoppning, får man det så är det i kombination med någon form kolhydratsöverskott. Vore jag du skulle jag helt enkelt skära ner dieten till något väldigt grundläggande och trist, typ kött/fisk med ris och enkel grönsallad plus lite linfrön som fibertillskott (i synnerhet dra ned på läsk och godis/allt med onödigt hög sockerhalt eftersom att det i regel är omöjligt att få reda på exakt vad för sorts socker det är i) och sen arbeta mig upp därifrån, ta med en matlåda till skolan helt enkelt. Skrevs december 2012 | |
Jessica | Hej Emma! Har läst tråden och jag lider verkligen med dig. Hur mår du i dagsläget? Skrevs januari 2013 | |
Karin | Hej Emma! Har de kollat andra autoimmuna sjukdomar på dig? Sköldkörtel? B12-anemi? Glutenintolernas och, sköldkörtel, binjureinsuffiens, diabets typ 1, går ofta hand i hand, det är lättare att få en anan av dessa sjukdomar om man redan har en. Hur mår du förutom magen? Trött? Tappar hår? Torr hud? Om de inte redan det så se till att få kolla TPOAk (tyreoperoxidas-antikroppar), TGAk (tyreoglobulin-ak) och TRAk (TSH- receptor-antikroppar. Plus att jag tycker att man kanske borde göra en ordentlig allergiutredning, om det inte redan gjorts. Byt läkare om den ni har inte vill utreda mer. Skrevs februari 2013 | |
Alexander L | Jag har celiaki och laktosintolerans och även b12 brist. Jag klarar inte av att äta glutenfri vetestärkelse för min avföring blir löst. Jag har även funderat om mina allergier utöver är orsakat av histaminintolerans. Vilket jag skall kolla upp framöver med. När jag får huvudvärk av choklad och ätit korv. Skrevs april 2023 | |
|