Hjälp, vad kan det vara?

Hjälp, vad kan det vara?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Kombination av allergier ››
Av    Hjälp, vad kan det vara?
  Gäst K
(Gästkonto)
   

Hjälp, vad kan det vara?


Har haft magproblem sen jag va liten med förstoppning och ont i magen. Även att jag haft svårt att gå upp i vikt. Detta har jag vant mig att leva med (är 32 år).

För lite över två år sen började jag få mycket UVI (haft dom problemen sen liten också), mer än normalt och tror jag fick ta runt 7 kurer under några månader bara.
Efter det började jag bli illamående, så pass att jag knappt kunde äta eller dricka och fick läggas in med dropp. Även uppblåst mage, yrsel, trötthet i kroppen.
Detta illamåendet har visserligen blivit bättre men är fortfarande inte borta och alla undersökningar jag gjort visar inget. Har gjort både gastroskopi och koloskopi samt massa blodprover.
Det enda jag inte kollat är just mot gluten och laktos för jag gjorde test långt innan detta började och det visade negativt då.
Men jag har börjat misstänka att mitt illamående kan ha att göra med laktos eller gluten. Jag reagerar med kraftigare illamående efter jag ätit glass tex. Mår även illa när jag druckit näringsdryck som jag vet innehåller laktos och mår ofta illa när jag tar mediciner.
Grädde har jag aldrig ätit mycket av för att jag börjat mått illa då. Så att plocka bort grädde när jag äter tårtor har blivit en vana och inget jag tänkt på så mycket förren nu.
Ett annat problem som jag märkte va att jag mådde lite bättre när jag tog bort lök och vitlök helt för detta gjorde att min mage blev ännu mer uppblåst.
Jag har nästan misstänkt IBS men dom hittade ju inget vid koloskopin.

Man börjar nästan känna sig desperat nu för detta har tagit över hela mitt liv och vill höra lite om ni känner igen er eller om ni tror det kan ha med överkänslighet att göra. Frågan är om det bara är laktos i så fall eller om det är kombination av flera grejer med tanke på förstoppning och löken.

En annan sak jag kom på i skrivandets stund är att jag faktiskt mådde illa som liten med men lyckades ofta undvika att spy.
Har nog tänkt på det som att jag va magsjuk men det påminner ju om så jag haft det nu.

Är tacksam om någon orkar läsa och kommentera.

/Erika

Hjälp, vad kan det vara?  skrevs november 2011

  Gäst K (Gästkonto)    
Problem med att gå upp i vikt, trötthet kan vara tecken på glutenintolerans och har man en obehandlad glutenintolerans som då skadar tarmen kan det leda till en s.k. sekundär laktosintolerans vilket innebär att gentester skulle säga att du inte är laktosintolerans men att du pga. glutenintoleransen är laktosintolerant. Det är enkelt att kolla om du är glutenintolerant med ett enkelt blodprov för att se om du har glutenantikroppar i blodet. Så kontakta din läkare, berätta om dina symptom och be om att få ta ett sådant blodprov. Kämpa på!

Skrevs december 2011

  Gäst K (Gästkonto)    
Tack för ditt svar. Visste inte att man kunde få det av obehandlad glutenintollerans. Men det kan ju förklara en del om det är så.
Eftersom min gamla läkare har slutat fick jag sätta upp mig på tid hos en ny, i värsta fall blir det inte förren i januari.
Känns som en evighet när man inte mår bra.


Skrevs december 2011

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicLeverpastej utan mjölkLotta rm710 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2022 (23 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade