För äggallergiker bra att veta om öl

För äggallergiker bra att veta om öl

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Höns och Ägg ››
Av    För äggallergiker bra att veta om öl

Louise M
(dietist)
   

För äggallergiker bra att veta om öl


Detta har bara betydelse för ungdomar och vuxna med äggallergi som dricker öl. Lysozym (E 1105) är ett konserveringsmedel som framställs av äggvita, och som ca en tredjedel av alla äggallergiker reagerar på (enligt Livsmedelsverket) och som används bland annat i en del osttillverkning. Nu således även tillåtet i viss öl. Kan vara viktig information eftersom öl innehåller alkohol, och alkohol kan förstärka den allergiska reaktionen.

Den nya förordningen:
Lysozym, E 1105, har beslutats att få användas, som konserveringsmedel, i öl som varken pastöriseras eller sterilfiltreras. Lysozym är ett lämpligt antibakteriellt medel för bryggning som effektivt hämmar tillväxten av mjölksyrabakterier om det tillförs det färdiga ölet.



För äggallergiker bra att veta om öl  skrevs juni 2012

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicGo Gren helt bovete gluten nyLouise011,6 timmar
New TopicGlutenfria bröd nyerika tornqvist47 dagar
New TopicPolenBerit015 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2023 (24 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade