Vete, mjölk & sojaallergi

Vete, mjölk & sojaallergi

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Vete, mjölk & sojaallergi
  Jag    

Vete, mjölk & sojaallergi


Har en son på snart 2 år som är allergisk mot vete, mjölk och sojaprotein fick vi veta för några månader sedan. Vi misstänker även ägg & kokos. Han fick kokt ägg en morgon och blev jättedålig i magen. Han har fått ägg i form av ägg i kaka och liknande men inte reagerat men just ägg i ren form verkar inte funka...och det är synd för han älskar ägg och det var ju en bra grej att äta till frukost när så mycket annat fallit bort. Ska be allergiläkaren ta test på ägg och kokos/nötter.

Till mina frågor då:
Finns det bara glutenfria bröd med vetestärkelse att köpa i affären?

Jag vill inte ge honom vetestärkelse då jag har tron om att han kommer bli av med sin allergi tidigare om vi är väldigt strikta med kosten.

-Har bakat frallor med lailas gula mjölmix... men de blir ju stenhårda och jättetråkiga efter att man har fryst dem...även då jag la dem i frysen direkt då de svalnat. Kan man ha i nåt extra för att de ska bli lite godare... mer margarin kanske... men vill inte att det blir alltför fett.

-Har ni tips på frukost?
Som det är nu så äter han havregurt med corn flakes, riskaka (som smörgås) och dricker rismjölk (han får rismjölk då vi misstänkt att han blivit lite överkänslig även mot havredryck...vi använder bara havregurt och iMat) eller nyponsoppa.

Men det känns enformigt och tråkigt...förut gjorde vi omelett och grejer. Har ni tips på lite roligare frukostar?


Tack på förhand :)
Vete, mjölk & sojaallergi  skrevs augusti 2012

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej,

Bovete och hirs är naturligt glutenfria. Det finns som både mjöl och flingor. Du kan koka gröt på heltbovete eller på boveteflingor. Jag har tittat på vanliga recept på bröd och bytt ut vetemjöl till bovetemjöl. Och när det står mjölk eller filmjölk/yoghurt i receptet så byter jag ut det till havregurt eller havremjölk. Ibland blir det bra och ibland inte så bra, man får testa sig fram =)
Hoppas jag var till hjälp, lycka till!

Skrevs augusti 2012

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej!
kolla på vår hemsida www.kjulahembageri.se Det finns produkter fria från vetestärkelse och havre, samt även ägg, soja och mjölkfria.


Skrevs augusti 2012

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicICA återkallar ICA Penne Tomat & Ricotta" href="topic.asp?topic_id=2595&Topic_Title=Ica-Penne-tomat-o-ricotta-risk-för-ägg">Ica Penne tomat o ricotta risk för äggLouise011 dagar
New TopicGlutenfria bröderika tornqvist111 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2023 (24 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade