Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av | Pepparkakor - hur gör jag om receptet | |
Anna | Pepparkakor - hur gör jag om receptetHej, Detta är vår första glutenfria jul. Jag har ett recept på pepparkakor som bakats i släkten sedan 1922 utan undantag. Nu vill jag, så klart, gärna göra detta recept glutenfritt. Hur gör man det??? Så här ser receptet ut: 850 g mörk sirap Ytterst tacksam för hjälp!!! |
|
Louise M (dietist) |
Här är ett tänkbart utbyte: Pröva att ersätta mjölet med bovetemjöl och rismjöl (rårismjöl är bäst) 4 delar bovetemjöl och 6 delar rismjöl. Gör ett provbak, med t ex en fjärdedel av receptet, för att hitta totala mängden mjöl som behövs (det är inte säkert att det blir samma mängd som vetemjöl). Vill du börja i den enkla änden så ta en ljus glutenfri mix istället för vetemjöl, men du måste nog gör lite provbak för att hitta det rätta. Skrevs oktober 2012 |