Senaste inläggen
Skriv ett inlägg
Mina inlägg
Gluten och Vete
Mjölk och laktos

Pepparkakor - hur gör jag om receptet

Pepparkakor - hur gör jag om receptet

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Pepparkakor - hur gör jag om receptet
Anna Alpenhoff    

Pepparkakor - hur gör jag om receptet


Hej,

Detta är vår första glutenfria jul. Jag har ett recept på pepparkakor som bakats i släkten sedan 1922 utan undantag. Nu vill jag, så klart, gärna göra detta recept glutenfritt. Hur gör man det???

Så här ser receptet ut:

850 g mörk sirap
2 rågade tsk kanel
2 rågade tsk ingefära
2 rågade tsk malda kryddnejlikor
425 g socker
425 g smör
3 ägg
ca 1,7 kg vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat

Ytterst tacksam för hjälp!!!

Pepparkakor - hur gör jag om receptet 

Annons   
Louise Malmberg    
Här är ett tänkbart utbyte:
Pröva att ersätta mjölet med bovetemjöl och rismjöl (rårismjöl är bäst) 4 delar bovetemjöl och 6 delar rismjöl. Gör ett provbak, med t ex en fjärdedel av receptet, för att hitta totala mängden mjöl som behövs (det är inte säkert att det blir samma mängd som vetemjöl).
Vill du börja i den enkla änden så ta en ljus glutenfri mix istället för vetemjöl, men du måste nog gör lite provbak för att hitta det rätta.




Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicKristyr till äggallergiker? nyGästkonto34 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2018 (19 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade