Blodprover som inte visar nåt!!! Vad kan man göra

Blodprover som inte visar nåt!!! Vad kan man göra

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Blodprover som inte visar nåt!!! Vad kan man göra
  Anneli    

Blodprover som inte visar nåt!!! Vad kan man göra


Hur skall man gå till väga har en liten tjej som är 8 månader just fyllda. Har haft problem med magen då hon var liten iform av kolik skrikig och gasig, jag gick över från amingen vid 5 månader då provade jag nan och någon annan ersättning vilket funkade bra men av en ide bara att hon kanske skulle kunna sova lite bättre på natten och inte äta så ofta då och kanske känna sig lite mättare började jag gå över till välling vid 6 månader det första funkade bra det var majsvälling så damp det ner någon rabattkupong i brevlådan på semper mild havrevälling som vi då köpte. Jag kan säga så här lite i efterhand att det var i den veva problemen startade, hon bajsade väldigt ofta skrek mycket blev röd i rumpan och skrek ännu mera tänkte inte på att det var maten eller så utan jag gav mera mildvälling i hopp om att hon skulle bli bättre men hon blev bara värre till slut började det komma blod i blöjan såren i rumpan blödde också så vi fick smörja in henne med en cavillon salva som skulle bilda en skyddande hinna mellan huden och bajset. Hon bajsade 4 ggr per timme var tvungen kolla blöjan hela tiden även då hon sov för bajset var som frätande syra, man kunde även känna på doften att hon hade bajsat, det luktade så himla ruttet så det var sjukt. Och Vad säger de på sjukvårdsrådgivningen om inte det verkar ju inte vara någon fara om hon n är pigg i övrigt så kan ni vänta till ert nästa besök på bvc. Men satans jävla sjukvård.......
I övrigt hade hon även lite feber till och från utan vare sig symtom på flunsa eller förkylning...
Blodet blev ju bara mer och mer så jag började fota varje blöja så jag skulle kunna visa sjukvården.
Vi var på bvc vägde och mätte och hon följde sin kurva, men säger de att hon kanske har en omogen tarm så vi skall prova gå över till babysemp 2 lemolac. Gjorde det och magen börjar sakta men säkert bli lite bättre hon bajsat inte varje gång hon fiser och blodet blir mindre, men efter kanske 2 veckor tycker jag ändå det är skumt för hon blir lite bättre sen sämre igen och så lite bättre och sämre så håller det på. Jag börjar då fundera lite och det visar sig att jag använde samma kastrull som jag gör iordning hennes 1,5 åriga brors välling i och även om jag sköler ur den så diskade jag den inte och det for in en massa rester i lillflickans lemolac. Tar för vana att använda olika kastruller och magen börjar sakta men ändå stadigt bli bättre, efter hon varit bra ett tag så fick hon tag i ett rån som hon åt upp de där ljusa bröden som man kan låta de suga på då de är småa. Magen slog bakut rejält. Uteslöt då allt vad gluten heter. Nu var vi på en koll då de tog blodprov som visade gluten negativt så de skall a oss att utesluta mjölkprotein och kolla om hon är alergisk mot det, men som jag fattar så är det mjölk i nanen som hon åt och även lemolacen, och eftersom det var negativt på gluten så skall den inte utredas?????
Alltså fatta tjejen äter lemolacen och lite vanlig mat allt utan gluten, bajsar 1-2 ggr per dag och hade växt över sin kurva sen vi gick över till lemolacen ändå så vill de kolla mjölken på henne?
Finns det någon som kan ha lite information om hur man kan gå tillväga i en sådan här sak. De ville ju att man då inte skulle ta bort gluten under denna tid men hur skall man som förälder orka med Jag har 3 barn varav de två små är under 2 år. Hjärtskärande gråt dagarna i ända stora köttsår i rumpan och ond mage men ändå så skall man vänta för deras jävla handläggningstider är ju inte av denna värld...


Blodprover som inte visar nåt!!! Vad kan man göra  skrevs november 2012

  Gäst K (Gästkonto)    
Gå på din magkänsla.... Jag skulle skippa gluten och prova igen om kanske en månad. Det är fortfarande ett litet barn, det behöver inte vara glutenintolerans för att inte klara gluten i den åldern.

Skrevs november 2012

  Anneli    
Nu verkar det som att det funkade kommunikationen mellan läkarna och mig de skulle utesluta gluten och mjölk som det var sagt från början, vi skall gå till ruta 1 under 4 veckor och sedan börja introducera allt igen ett ämne i taget, så tarmen får tid att repa sig och att man kan få något hum om vad det kan var som hon ev. reagerat på. Men man hoppas ju till gud att det inte skall vara glutenintollerans, utan att det bara är tarmen som är omogen och reagerat kraftigt...


Skrevs november 2012

  Sofia    
Har ni fått göra prick- eller patchtest? Vår son visade sig vara multiallergisk. Men blodproven visade inget när han var några månader. Patchtest däremot gav resultat. Hoppas att ni får svar snart, det är verkligen jobbigt att inte veta.

Skrevs december 2012

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej!
Det är ingen fara med gluten. De flesta som inte känner till det tycker att det verkar vara SÅÅÅ jobbigt. Det är det inte! Dessutom är det väldigt många glutenintoleranta som äter en mycket hälsosammare kost än många andra för de kan inte stoppa i sig vilket **** som helst, när som helst... :-)
Lycka till med att få ett svar! Och tänk på att det behöver inte vara fullt utvecklad celiaki för att man inte ska tåla gluten. Tyvärr är kunskapen om detta dålig i Sverige. Surfa gärna på gluten sensitivity så får du mer kunskap om detta...


Skrevs december 2012

  anonym    
Synd nog så informerar många läkare fel. Har mött en del som blivit ombedda att utesluta gluten för att se om det hjälper och SEDAN har blodprov tagits men då har man ju "botat" sig eftersom det är själva behandlingen och detta ger ett negativt blodprovssvar. En tunntarm blir sårig vid glutenintolerans och detta kan även göra att man blir känslig för laktos. Min son saknar 1 av 2 enzym och reagerar inte om han får i sig gluten medan andra kan reagera bara man går in i ett bageri/café. Så allas sjukdomssymtom är olika beroende hur känslig man är.

Skrevs december 2012

  Anneli    
Sofia: Nej inga slags tester förutom att de tagit blodprov och kollat det på något sätt.

All gluten och mjölkprotein är utesluten ur kosten och magen hennes har faktikt aldrig funkat så bra som nu, i princip så har hon skrikit konstant sen födsel... kändes inte så främmande eftersom hennes brorsa som fyller 2 också gjorde det och bvc säger att hon är frisk och växer bra. Alltså funderade jag ju nu då vi uteslöt mjölken varför hon blev så jäkla lugn, ungen kunde ju sitta och leka på golvet helt själv utan att skrika och gorma. Fatta hur sjukt det då är när man börjar fundera om hon är sjuk för att hon INTE skriker????? Knappt några gaser i magen som förut fes hon konstant och skrek då hon bajsade.

Läkaren säger att vi nu skall gå försiktigt fram och utesluta allt detta långt in i Januari och sen börja smyga in mjölken igen om det då funkar så kommer vi prova med gluten också. Som dietisten sa kan det vara någon slags allergi mot något sädesslag och behövde då inte vara glutenintolerans.
Men men verkar som detta med födoämnes allergi är mera vanligt än vad de vill erkänna, dietisten te.x sa att gluten intolerans var så pass ovanlig så hon trodde inte hon hade det.

Skrevs december 2012

  anonym    
Märkligt att dietisten säger så, hämtat denna information från www.celiaki.se hemsidan "För en ökad folkhälsa. Vi finns till för alla som inte tål gluten, laktos, mjölk eller soja. Alla ska få sin diagnos och kunna vara friska". : Celiaki (glutenintolerans)
Hos personer med celiaki triggar glutenprotein i vete, korn och råg igång en autoimmun reaktion i tunntarmen. Kroppens försvar förstör då det egna tarmluddet som tar upp näring. Celiaki är en autoimmun sjukdom som ska tas på allvar.

Den enda behandling som finns vid celiaki är att utesluta gluten. Det är viktigt att vara noggrann med detta. Tyvärr är det inte alltid lätt då okunskapen i samhället är hög.

Omkring 35 000 svenskar har idag fått diagnosen, men det är långt ifrån alla som uppskattas vara drabbade. Mörkertalet är uppemot 200 000 personer.

Vanligast är sjukdomen bland kvinnor. Ärftligheten är hög och det finns en ökad risk för celiaki vid andra autoimmuna sjukdomar som diabetes, reumatism och sköldkörtelsjukdom.

Om du misstänker att du eller ditt barn har celiaki bör du kontakta en läkare. Tyvärr saknar många läkare dock kunskap om sjukdomen. Den genomsnittliga tiden från första symtom till diagnos är tio år. Så läs på om symtom och diagnos innan ert besök.

Skrevs december 2012

  anonym    
Även om dietisten tycker det är en ovanlig sjukdom så kan ju även din dotter ha fått den precis som min son och alla andra som drabbats. Det är INTE ett professionellt sätt att säga så. Även fast min sons blodprov var positivt så fick jag höra att min son var stressad och därför hade ont i magen, läkaren skulle ordna ett intyg åt mig så att jag skulle kunna börja jobba 8.00 istället för 7.00!!!! Men eftersom min man och jag båda har skift så behövde sonen aldrig gå upp tidigt och det var alltid någon hemma hos honom. Jag fick lov att tjata mig till en gastroskopi!!! Jag sa att visar den inget så godtar jag hans diagnos att sonen är stressad pga av sina föräldrar! När jag aldrig fick kallelsen så ringde jag barnmottagningen och fick då veta att remitterade läkare inte bedömde detta som akut! och väntetiden var 6-8 månader. Jag blev så förbannad! Sonen låg på golvet och grät varje dag pga av magsmärtor, hade sprutande diarré. Så jag ordnade då en egen undersökning på det sjukhus jag jobbar på och fick hjälp av en läkare att göra gastroskopi. Jag fick vara med under undersökningen och det tog bara några minuter för medicinläkaren att konstatera att han hade en förstörd tunntarm!!! Du skulle sett minen på barnläkaren som även han var med! Jag har väl fördelen av att vara sjuksköterska och jobba på ett mindre sjukhus där men kan få hjälp i korridoren men något jag lärt mig under mina verksamma år att gäller det barn då ska men lita på en mammas magkänsla! Detta är inte sista striden med den barnläkare han hade då. Många mer saker hände där jag fick rätt. Jag bytte till en annan barnläkare som är underbar! Det slutade med att första barnläkaren ringde mig privat flera gånger och BAD om att jag skulle anmäla honom!!! Jag sa att det gör jag inte för det gör inte sonen bättre men att han ska ta med sig detta genom livet och lära sig att lyssna på föräldrar som känner sina barn bäst!

Skrevs december 2012

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicLeverpastej utan mjölkLotta rm710 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2022 (23 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade