Projektarbete-celiaki

Projektarbete-celiaki

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Restaurang och Café ››
Av    Projektarbete-celiaki
Emma    

Projektarbete-celiaki


Hej!

Jag håller på med ett projektarbete i skolan där jag nu ska göra en undersökning inom glutenintollerans. Det skulle vara jättekul om det finns några som kan ge svar hyfsat snabbt.

- Hur ser det "vardagliga" livet ut för dig när du är ute och äter på restaurang eller café med vänner/familj?

- Finns det ofta många olika alternativ eller brukar du strunta i mat/fika och äta innan/efter?

- Brukar personalen vara hjälpsamma och trevliga eller ovetandes?
Jag får nästan alltid uppfattningen av att de tycker jag är krånglig när jag frågar om alternativ eller så har de ingen aning om vad gluten betyder.

Tacksam för svar!

Projektarbete-celiaki 

Annons   
Anna Alpenhoff    
Hej,

Jag har inte celiaki, men min 4-åriga son har. Så länge vi är hemma är det inga problem, men okunskapen i samhället är mycket stor. Efter några försök att äta ute har vi gett upp. Personalen på restauranger verkar osäker och då känns det inte tryggt att äta där.

Numera tar vi med oss husbilen om vi blir borta över en måltid, för då har vi köket med oss. Annars får det bli Burger King. Vill vi ändå äta på restaurang ringer jag några dagar i förväg och beställer.

Vårt lokala bageri har en eller två sorters kakor som är naturligt glutenfria. Glutenfritt bröd får de tydligen inte sälja eftersom de hanterar vanligt mjöl i bageriet.

Hoppas du har nytta av detta och lycka till med projektarbetet.



Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicLoeys-Dietz syndrom och multiallergier? nyvita_lamm05 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2019 (20 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade