Går inte upp i vikt

Går inte upp i vikt

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Går inte upp i vikt
  DinElv    

Går inte upp i vikt


Min 16mån pojke har stått still i vikt sen 10mån ålder. Man har gjort blodprover, lapptest o gastroskopi inget prov visar på någon allergi. Det enda han får utslag utav är soja o fruk o guarkkärnmjöl. Mjölk får han slem utav och spannmålsprodukter blir han jätte hård i magen utav. Nu har vi uteslutit alla de produkterna i 2mån tid. I början var han jätte bra gick upp i vikt ca 300g men nu är det stop igen. Han går inte upp i vikt hans mage är Uppblåst som en ballong trots att han bajsar normalt. Han är inte förstoppad. Han äter allt annat förutom de jag just räknade upp o börjar nu fundera på vad det kan vara mer som han inte klarar av. han väger idag ca 8,6kg o är 76cm lång. Jag har inte undviktigt glukossirap men misstänker att det kanske kan vara boven i det hela? Vi ahar äntligen fått remiss till dietist men det kommer nog dröja innan vi får tid. Någon som känner igen problemen som har något tips?

Går inte upp i vikt  skrevs januari 2013

  Gäst K (Gästkonto)    
Får han eksem alltså (utslag)? Glukossirap, E410, E412 om jag kommer ihåg rätt kan ställa till problem. Kan det vara ris och/eller majs? Bönor o baljväxter?

Skrevs januari 2013

  DinElv    
Det enda han får utslag utav kring munnen är soja o soja släktingar. Mjölk blir han lös i magen utav. Spannmål blir han hård i magen utav. Han får inga baljväxter alls. Han bajsat normalt nu men magen är stor som en ballong o hård. Han ser ut som ett svältande barn från Afrika med sin mage. Han har gjort lapptest där både ris o majs testades utan resultat. Det är magen som förbryllar mig just nu utspänd men inga andra symptom.

Skrevs januari 2013

  Gäst K (Gästkonto)    
Det låter som klassiska celiaki/glutenintolerans symptom. Men det hade ni redan uteslutit? Kan det vara ändå vara gluten eller vete i något han får i sig?

klippt från 1177.se:

Symtom

Vanliga symtom hos små barn med glutenintolerans är att barnet:
•går ner i vikt
•inte ökar i vikt och längd på förväntat sätt
•har dålig aptit
•har stora, lösa diarréer
•har förstoppning
•är trött och orkeslöst
•har svullen mage


Skrevs januari 2013

  DinElv    
Vi har gjort gastroskopi o då gjorde man biopsi också visade icke gluten. Vi ger honom helt spannmålsfritt dock missade vi glukossirapen som fanns i isglassen han fått. Tror bl.a. Att de legat o stört hans viktuppgång samt den uppsvällda magen? Men jag vet inte, just nu har han feber o äter inte så mycket. Magen är inte uppblåst alla men det är ju för att han inte äter.

Skrevs januari 2013

  Gäst K (Gästkonto)    
Det kan ju var ris och /eller majs trots att det inte syns på tester. Vår pojke tål varken sädeslag, ris eller majs. Syns inte på tester alls.

Skrevs januari 2013

  DinElv    
Vad har er son för symptom? hur kom ni fram till de allergierna? Vet inte vad jag ska ge honom istället för rismjölken. Han kan varken dricka vanlig mjölk havremjölk eller soja mjölk.

Skrevs januari 2013

  Gäst K (Gästkonto)    
Vilken rismjölk ger du ? Rice dream har en startkultur som innehåller korn. Det ger en glutenhalt på ca 5 ppm. Carlshamns rismjölk är helt glutenfri. Glukossirap, maltodextrin, druvsocker, sorbitol mm är oftast gjorda på vete här i Svedala. Det kan vara majs ochpotatis också. Kolla detta med. Samt alla mjölkpulver, vasslepulver mm för att verkligen utesluta all mjölk. Därefter är nästa spår citronsyra som ofta kommer från vete. Hoppas du fick några ledtrådar där. Men börja som sagt med att byta ut rismjölken och se där. Gör en sak i taget, prova i ett par veckor och gör sedan en nu åtgärd.
Lycka till och berätta gärna här hur det går för er. Det är till nytta för andra i samma situation. Jag har varit där men har det bättre nu med mi son.


Skrevs januari 2013

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej, vår son får främst lös mage/diarré när det är något han inte tål. Han har även kräkt av en del mat men då oftast följt av lös mage. Vissa saker har gett hudreaktion på mage/bröst, kinderna samt i öronen. Men vanligast alltså diarré eller i alla fall lösare mage än vanligt. Inget syns på några tester utan vi har fått prova oss fram. Mat/symptom dagbok har varit till stor hjälp.

Skrevs januari 2013

  Gäst K (Gästkonto)    
Jag tror ni har ett glutenproblem som inte syns på tester. Var medveten om att de testar bara två av sex sätt som gluten kan påverka oss. Sök på internet för mer info. Dessutom tar skolmedicinen inte hänsyn till glutenkänslighet som är förstadiet till celiaki. De tycker man ska vänta tills det syns på en biopsi innan de ger en diagnos. Onödigt lidande tycker jag för det tar många år innan tarmen är så dålig att det är 100% säkert med en biopsi eftersom villisatrofi utvecklas fläckvis i tarmen och det är stor risk att man tar ett prov där det inte syns... :-( och så fortsätter folk att äta gluten och mår dåligt och skadar kroppen så enormt mycket i onödan... Som sagt, surfa runt, läs på, det är enda chansen man har mot läkare i Sverige idag, tyvärr... :-)
Non-celiac sensitivity, Mayo clinic, Dr Rodney Ford på Nya Zeeland är bra ställen/ord att surfa på till att börja med för att få lite mer kunskap om glutenkänslighet.


Skrevs januari 2013

  Anna    
Vad tycker du?

Skrevs november 2013

  Anna    
Vad tycker du?

Skrevs november 2013

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicICA återkallar ICA Penne Tomat & Ricotta" href="topic.asp?topic_id=2595&Topic_Title=Ica-Penne-tomat-o-ricotta-risk-för-ägg">Ica Penne tomat o ricotta risk för äggLouise011 dagar
New TopicGlutenfria bröderika tornqvist111 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2023 (24 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade