Tecken på mjölkallergi

Tecken på mjölkallergi

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Mjölk och laktos ››
Av    Tecken på mjölkallergi
  Elin    

Tecken på mjölkallergi


Hej! Jag har varit hos läkaren och tagit blodprov för att se om jag b.la. inte tål mjölk. Blodprovet visade dock ingenting. Anledningen till varför jag ville göra detta är för att jag har hudproblem och tror starkt på att kosten kan påverka detta, och att just mjölk och gluten kan vara orsaken till många problem i kroppen. Vad jag märkt av mjölk är att när jag äter typ keso och ibland yoghurt känns magen lite uppblåst (inte värsta ballongmagen, men liite uppsvälld) och gasig. Kan det vara ett tecken på att jag inte "tål" mjölk? Hur brukar ni som inte tål mjölk reagera? Jag får aldrig ont i magen, mer som sagt lite uppsvälld och gasig :)

Tecken på mjölkallergi  skrevs september 2013

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej,
Jag har sedan feb. 2013 haft hudutslag, tog lång tid innan jag fick diagnosen psoriasis. Inga salvor har hjälp, jag har bara blivit sämre. Står inför behandling med cellgifter och träffade en kinesiolog/näringsfysiolog och han har sagt att han kan hjälpa mig! Till 95% bli bra, vilket är mer än något annan sagt.
Han säger att jag är mjölkproteinallergiker, ( är allergisk mot många saker), att mina binjurar är sönderstressade. Jag måste sluta helt med mjölk helt och hållet, dra ner på gluten och socker samt äta en hel del tillskott. Visst har jag varit uppsvullen och gasig, plufsig. Men aldrig tänkt på att det kan vara allergi..
Jag har blivit bättre bara på att sluta med mjölken så jag tror han har rätt!! Ska börja med vitaminerna o resten imorgon:)
Mitt förslag är träffa en kinesiolog, läkarna har inte alltid de bästa svaren. Lycka till!


Skrevs oktober 2013

  Gäst K (Gästkonto)    
Helt rätt att det är gluten och mjölk som orsakar din psoriasis. Det är ju så det är men om läkarna skulle erkänna det skulle de inte kunna fortsätta att behandla så det går ju inte att tappa kunder så lätt. Underhållsbehandling är deras melodi, utan en tanke på mänskligt lidande... :-(
Helt glutenfritt, gärna också utan vetestärkelse så blir det bäst resultat, samt mjölkproteinfritt. Ge det ett år så har du även rensat ut en massa skit som din kropp har lagrat på sig under åren... Lycka till och välkommen till ett nytt liv!


Skrevs oktober 2013

  Gäst K (Gästkonto)    
Elin: Ja, prova utan mjölkprodukter. Jag blir svullen i kroppen av dem, inte i magen. Känns som om jag får ledvärk, dimmig i huvudet och klåda i ögonen...

Skrevs oktober 2013

  Gäst K (Gästkonto)    
Dra ner på sockret också du med psoriasis samt lägg ner kaffedrickandet. Det är bättre med espresso om du måste ha kaffe men lägg helst ner det också över tid. Det gör en enorm skillnad för binjurarna att ta bort kaffet. Man tror inte att man ska överleva utan det men det gör man... Det tar några veckor när man håller på att dö men det ger en ganska snabb belöning till binjurarna som kommer att pigga på sig efter att du slutat.. Lycka till! PS: detta är inget som läkarna heller säger :-)


Skrevs oktober 2013

  Gäst K (Gästkonto)    
Jag med psoriasisen: tack för tipsen! Jag har svårt att utesluta gluten oxå, för att inte tala om kaffet! men jobbar på det. Jag börjar med fokus på mjölken, sedan tar sak efter sak, betar av listan:) är det nån som äter några tillskott/vitaminer? Jag undrar över Lipolar balans(omega 3,6 + jättenattljusolja) är det bra? Skönt att prata med andra som har liknande problem. Tack:)

Skrevs oktober 2013

  Elin    
Det är tufft att ta bort gluten, men man vänjer sig! Bara att hitta viljan :) äter inte mjölk eller gluten sedan 1 månad tillbaka. Gäller att hitta alternativ! Bakar bröd med kokosmjöl och mandelmjöl, smakar lite annorlunda men är ganska gott! Kan inte svara på hur stor skillnaden är än (testar att ta bort detta främst pga hudproblem jag har då och då). Har ätit efamol ett tag, som innehåller jättenattljusolja. Tar det mot pms. Måste nog testa det längre än 1 månad också, eftersom man bara får det 1 gång/månaden ;)

Skrevs oktober 2013

  Elin    
Skönt dock att du upplever förbättring med mjölkfria kosten! Tror mig också känna mig lite mindre uppsvälld utan mjölk :) kanske ska träffa en slags läkare, som är väldigt duktig på kost och "inre läkning". Känner mig lite trött på läkare och deras symptombehandlande mediciner, som inte tar tag i själva orsaken...

Skrevs oktober 2013

  Gäst K (Gästkonto)    
hej ! Har en dotter på 12 år som de senaste månader mått dåligt. Torra ögon och näsa. Ögonlocken röda, torra likaså också läpparna som enormt torra och ingen kräm vill hjälpa.klåda i hårbotten samt armveck och ibland också mage. Otroligt illaluktande gasbildning och växlande lösare och hårdare avföring. Som yngre senaps liknande skum. Klagar ofta på ont i magen. Har besökt läkare flere gånger men inget resultat. var för en månad tillbaka och det togs en rad med blodprov, enligt läkaren var allt bra. min dotter lider och jag med henne. kom på att kolla mjölkprotein allergi och fann lite liknande symptom. vad tror ni??? skall i veckan igen prata med läkaren. Har försökt att lämna bort mjölken och ersätta med soja, men de är inte lätt då hon i skolan äter m.m.

Skrevs december 2013

  Gäst K (Gästkonto)    
Symptom hos spädbarn när det gäller mjölkprotein är ofta grön avföring som luktar värre än skunk...
Min son var allergisk mot vete och hade senapsliknande avföringar. Sedan insåg jag att han hade mjölkproteinallergi också så något av dessa skulle jag sätta mina pengar på att din dotter lider av. Mjölkproteinallergitesten är väldigt missvisande, ca 50-50 i tillförlitlighet. Det bästa du kan göra är att utesluta och återintroducera. Undvik helst soja också eftersomproteinet i sojamjölk är likt den vanliga komjölkens. Ska du undvika vete så ska du undvika havredryck. Måste du undvika båda så är det nog rismjölk, mandelmjölk som gäller. Havredryck kan innehålla en hel del veteproteiner utan att det står deklarerat....
Lycka till!
PS: MIn son blev helt bra efter att vi hade uteslutit vete samt mjölkprotein. Det är lite pyssel men det är det värt!


Skrevs december 2013

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicAllergi nyAgneta03 dagar
New TopicSymtom nyAgneta24 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2023 (24 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade