Hur ser din butik ut, när det gäller allergier?

Annons...
Slippa annonser?

Hur ser din butik ut, när det gäller allergier?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Hur ser din butik ut, när det gäller allergier?
  Satu    

Hur ser din butik ut, när det gäller allergier?


Jag är lite intresserad av att höra hur ni tycker era butiker har med sortimentet, när det gäller allergier. Hur stor kunskap har de, och är de intresserade av att ta in produkter. Tycker att det skiljer sig mycket

Hur ser din butik ut, när det gäller allergier?  skrevs augusti 2003

  Nina    
På Obs i Skellefteå har utbudet på just glutenfritt blivit betydligt bättre än för 3 år sedan. Kanske mycket för att jag jobbar där och propsar på mycket om vad vi ska försöka ta hem och inte. Vet ju själv vad jag vill hitta som man kan äta även som glutenintollerant. Även kunskapen har blivit bättre.
Ica Kvantum har lite annat sortiment, men även dom bra. Där kan man hitta annat som inte vi har i vårat sortiment på Obs. Kunskapen däremot kan jag inte uttala mig om:)


Skrevs augusti 2003

  Yukio    
Coop Konsum är den butiken i Höganäs sm har störst utbud, dom har rätt mycket fryst bröd. Jag känner mannen som beställer in det frysta så han började beställa in det när jag bad honom. Innan dess var det inget vidare där. På Ica Kvantum har dom ytterst lite fryst bröd (man kan hitta ca 10 bröd där, det är allt), inget gott bröd heller men det ska tydligen ändras. På AG:s har dom inget fryst alls. Alla tre affärerna har ungefär lika mycket på hyllorna, dvs inte särskilt mycket men mer än vad dom har haft tidigare. Det mesta alla tre tar in är glutenfritt men ej mjölkfritt...
Yukio


Skrevs augusti 2003

  Satu    
Jag har själv jobbat i butik och vet att många butiker kan beställa hem varor från sina grossister, men intresset är ganska svalt.Många butiker är duktiga, men långt ifrån alla.
Samma gäller konditorier och fik på stan. Ibland är det riktigt uselt.


Skrevs augusti 2003

  Anna    
Ica Kvantum i Landvetter (utanför gbg) ska ha en otrolig eloge tycker jag. De har nu i dagarna börjat utöka sitt redan så stora sortiment av glutenfritt. Nu finns där "mängder" av pasta och mixar till bullar, bröd och kakor och jag kan nog inte rabbla upp allt. Jag har det jag behöver där, och jag är helnöjd. Har varit runt och kollat i de stora matvaruhusen i GBG och jag måste nog säga att ingen har så stort utbud som Kvantum i Landvetter (och då ska man också räkna in att Landvetter är en väldigt liten ort).

Skrevs februari 2004

  Pernilla    
Jobbar själv med det som inom ICA kallas Vänliga Varor, i en MAXI-butik. Har också en dotter med celiaki. Vi hade väl ett hyfsat utbud av glutenfritt, mjölkfritt m.m. tidigare, men utan egen erfarenhet av allergier kan det vara svårt att sätta sig in i allergikers situation och veta vad dessa vill ha. Nu, med egen erfarenhet av celiaki, kan jag ju säga att "min" butiks sortiment utökats enormt. Både sett till frysta bröd och bakverk och specerier, och även annan allergimat. Nu ser man med andra ögon på dessa varor, när man själv står vid hyllan och letar efter varor till sin dotter så vet man vad man saknar och blir glad när det kommer nya produkter. Som kund är det alltid viktigt att du kommunicerar med personalen och talar om vad just DU skulle önska i sortimentet - då finns det större chans att utbudet blir större i din butik. De kan säkert beställa hem fler varor - i mån av plats förstås - men då vill de ju veta vad DU som kund vill ha!

Skrevs mars 2004

  Johanna    
ICA Maxi på Torp i Uddevalla, har ett ganska bra utbud på glutenfria varor, men resten av butikerna har inte så brett utbud. Det är mest Sempers sortiment som finns. Inga andra märken. Dom har det viktigaste, så som mjöl och bröd och pasta.

Skrevs mars 2004

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2022 (23 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade