Gyllene regler?

Gyllene regler?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Tips & Råd ››
Av    Gyllene regler?
  Agneta    

Gyllene regler?


Är det någon som vet om det finns någon enkel genväg när det gäller mängden glutenfri mjölmix i stället för vanligt vetemjöl? Det borde ju finnas eller...?
Agneta Trygg

Gyllene regler?  skrevs augusti 2003

  Agneta    
Har nu tagit reda på att: 500 g glutenfri mjölmix = 7 dl vanligt mjöl.
Agneta


Skrevs oktober 2003

  Nina    
Så bra att du skrev in ett svar själv. Har letat men inte hittat hur mycket det ska vara.... vore ju kul att prova på nått "vanligt" recept på bröd eller nått sånt nån gång. Men har man lika mycket glutenfritt mjöl som det ska vara "vanligt" mjöl blir det ju torrare än det brukar vara.......
/ Nina


Skrevs november 2003

  Sofia    
Om man inte har en våg hur mycket är 500g i dl alt liter?

Skrevs januari 2004

  Agneta    
500 g mjölmix är ca 8 dl. Lycka till! Hälsningar Agneta

Skrevs januari 2004

  linda    
Jag är inte säker på att den uträkningen stämmer det blir ju mer mjölmix än mjöl det borde bli torrt =)


Skrevs januari 2004

  Agneta    
Hej! Jag håller med om att det verkar mycket, men uppgiften har jag tagit ur Bakbok för intoleranta... utgiven av Celiakiförbundet. Uppriktigt sagt lyckas jag aldrig få mitt hembakade bröd anant än torrt så Du har säkert rätt. Hur mycket föreslår Du? Hälsningar Agneta

Skrevs januari 2004

  linda    
Hej,jag kan inte de uträkningarna i huvudet men jag kan ta reda på dem. Men vad jag kommer ihåg så ska mjölmängden minskas och det ska tillsättas ägg. Men jag lovar att återkommer snart!! Linda

Skrevs januari 2004

  Anita    
För att undvika att brödet blir torrt kan man använda Fiberhusk. Jag brukar använda recept som redan är glutenfria, finns inget Fiberhusk i receptet lägger jag bara till ca 1 msk/limpa. Det är möjligt att man får minska lite på mängden mjölmix. Resultatet blir ett mjukt och relativt hållbart bröd som inte smular.

Skrevs januari 2004

  JPL    
Jag är mycket tveksam till den "tumregeln". (Jag har sett att det är ett gammalt inlägg men ändå). Den kanske gäller för nåogn särskild mix men inte generellt. jag byter ofta ut i vanliga recept och tar alltid mycket mindre, upp till en tredjedel mindre i dl mätt. Dvs 2/3 så mycket mix som vetemjöl. Det märks jättetydligt i tex pannkakor att man måste ta mindre än det står (om man följer ett recept med vetemjöl i). Inte först men när det fått svälla ett tag.

Skrevs februari 2009

  Agneta    
Hej!
Roligt att Du svarade efter så många år! :-)
Jag håller med Dig för jag har aldrig lyckats med mina glutenfria bak så nu skall jag testa det här!
Hälsningar Agneta Trygg


Skrevs februari 2009

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New Topicmarabou mjölkchoklad 200g nydietist03 dagar
New TopicSnabb effekt..? nyCaezar08 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade