ärftlighet -vuxenceliaki??

ärftlighet -vuxenceliaki??

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    ärftlighet -vuxenceliaki??
  Gäst K
(Gästkonto)
   

ärftlighet -vuxenceliaki??


Hej allihopa, kul att läsa era kloka tankar. Min fråga är om det är vanligt att få en celiaki diagnos som vuxen? jag har 2 barn som fått diagnosen celiaki och laktosintolerans. I samband med deras diagnos togs prov på mig som var negativt. nu har jag liknande symtom med lös avföring ,trötthet, irritabilitet etc som de hade. Känner någon igen sig är jag tacksam för svar och tankar ( tja lite stöd hade inte varit helt fel heller....)
kram stina

ärftlighet -vuxenceliaki??  skrevs september 2003

  Gäst K (Gästkonto)    
Har sedan 15 års ålder varit mjölkintollerant utan att veta det fram till 26 års ålder. Är idag 32 och det blir värre och värre. Kan idag inte äta blodig biff heller utan att bli dålig. Detta sedan jag var gravid för 2 år sedan. Min första kontakt med sjukvården i detta ämne slutade med att man inte kan var allergisk mot mjölk i tonnåren utan isåfall skulle jag vara laktosintollerant. Hursom. Det började likadant med min lilla bebis som det gjorde på mig. Med små utslag som såg ut som finnar....Så kallad mjällsvamputslag. Sedan började magen succesivt bli sämre och sämre beroende på hur mycket mjölk /ost jag fick i mig. Idag syndar jag men vet konsekvensen. Jobbigast är det med min 2 åring som då lider av samma plus Sojaintollerans. Dagmamma som inte kan något om allergier, det rekomenderar jag inte.

Skrevs september 2003

  Gäst K (Gästkonto)    
Det händer att man i vuxen ålder får veta att man har celiaki (glutenintolerans). Antingen har sjukdomen brutit ut i vuxen ålder eller så har man haft det sedan barnsben men aldrig fått rätt diagnos. Det låter som om du mycket väl kan ha celiaki. Gå till vårdecentralen och be dem skicka dig till en specialist så du får göra en tarmbiopsi.
Vänligen Annette


Skrevs mars 2004

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicLeverpastej utan mjölkLotta rm710 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2022 (23 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade