Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Höns och Ägg ››
Av | Äggersättning | |
Anna W (anna_winer) |
ÄggersättningHur ersätter ni ägg i bakverk? Om ni använder olika sorters pulver: vilken mängd blir ett ägg? Tack på förhand! Äggersättning skrevs januari 2022 |
|
Johan S |
Hej Jag har sett tipset att använda 1msk krossade linfrön tillsammans med 3 msk vatten för att ersätta ett ägg. Har provat det någon enstaka gång i en vegansk limpa. Det binder men inte tillräckligt för att användas i biffar eller något som jag tycker behöver hålla ihop lite mer. Till biffar använder jag kikärtsmjöl vilket fungerar bra. Skrevs mars 2022 | |
Johan S |
Det borde fungera också i bakverk. Annars har jag hört talas om denna produkten, inget jag testat men kanske värt att kolla på: Aquafaba äggersättare. Skrevs mars 2022 | |
Johan S |
Jag hittade ett alternativ till äggersättning idag som är specifikt till bakning: Ekologisk äggersättare från khoisan tea. Vegansk och glutenfri. En liten rund burk stor som en läskburk typ. Skrevs mars 2022 | |
Louise M (dietist) |
Här är två produkter äggersättning [a]https://www.allergimat.com/produkt.asp?id 666&namn Orgran-No-Egg--%C3%84ggers%C3%A4ttning[/a] [a]https://www.allergimat.com/produkt.asp?id 869&namn Orgran-Easy-Egg-omelettmix[/a] Skrevs april 2022 | |
|