Lågproteinmix - Finax har slutat tillverka

Lågproteinmix - Finax har slutat tillverka

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Anslagstavlan ››
Av    Lågproteinmix - Finax har slutat tillverka
  vita_lamm    

Lågproteinmix - Finax har slutat tillverka


Finax har slutat tillverka sin lågproteinmix, vilken är den enda mix jag kunnat äta. Har en extremt snäv diet, allergisk mot nästan allt, så nu är jag helt rådlös.

Finns det någon som vet om någon annan mjölmix som kan fungera? Jag tål varken gluten eller proteinerna i sädesslag. Även allergisk mot ris, majs och liknande som ibland finns i mjölmixar.

Kan Lailas blåa mix funka?? Den beskrivs ibland som lågprotein, men verkar ha högre proteininnehåll än Finax mix.

Någon med PKU som vet kanske?

Lågproteinmix - Finax har slutat tillverka  skrevs februari 2022


Louise M (dietist)
   
Den torde kunna funka.
Om det inte är just lågprotein du är ute efter så finns alternativa mjölsorter att baka med som t ex quinoamjöl, durramjöl eller teff .


Skrevs februari 2022

  vita_lamm    
Äsch, har precis överlevt testen av Lailas blåa mix som INTE fungerade! Jag fick rejäla allergisymptom redan vid första tuggan, men tyvärr fortsatte jag äta ändå, varpå fler och fler besvär tillkom och nu har det tagit 10 dagar att bli av med sviterna. Troligen är det inte proteinnivån utan antingen psylliumfröskalen eller potatisfibrerna (eller både och) som jag inte tål i mixen.

Jag är verkligen extremt allergisk, så såvitt jag vet finns inget annat "mjöl" eller liknande som jag tål. Just nu lever jag på enbart kött. Oerhört tråkigt, så det hade varit underbart att hitta en annan mjölmix eller annan produkt som jag tål, men det verkar svårt...

Skrevs februari 2022

  Ingrid S    
Så synd vita_lamm att jag inte läste ditt inlägg förrän idag. Jag är lika illa ute som du, klarar kött i begränsade mängder, ris och så Finax lågproteinmix.
Däremot har jag fått tag i lågproteinmixet fram till mars i år. Efter kontakt med Finax kröp det fram att de fortfarande producerade mjölet och sålde till Danmark. Eftersom jag bor i Helsingborg har jag åkt över och köpt på Bilka I Hilleröd eller Köpenhamn.
Tyvärr har Finax nu helt slutat tillverka, så omöjligt att få tag på. Motiveringen till att de slutat tillverka är att det inte är lönsamt. Jag tycker att du ska kontakta Finax direkt, som jag har gjort, för att visa att det finns en efterfrågan och att inget annat mjöl fungerar.
Jag kommer att fortsätta söka efter ett mjöl med enbart vetestärkelse. Hittar inte i de nordiska länderna eller i Tyskland. Nu funderar jag på USA, men vet inte ännu hur jag ska gå tillväga.
Hur har det gått för dig?
[email protected]


Skrevs den 5 juli 2023

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicAllergi nyAgneta03 dagar
New TopicSymtom nyAgneta24 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2023 (24 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade