Brödglans

Brödglans

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Brödglans
  Helena    

Brödglans


För att få vacker färg på bullar/ bröd, och för att få eventuella frön att fastna, använder jag potatismjölredning, och det funkar jättebra. Till 2 limpor, eller 10 frallor, tar man 1 dl kallt vatten + 1 tsk potatismjöl. Rör med en träslev tills det precis tjocknar. Vispa inte, då blir det skummigt. Låt det svalna, och pensla bullarna efter jäsningen. Ytan blir nästan som köpefrallor!



Brödglans  skrevs september 2000

  Lena    
Tack för tipset- det ska jag prova!!!

Skrevs oktober 2000


Joakim W
   
Här finns receptet på brödglans utan ägg

Tips och recept på brödglans utan ägg >>

Skrevs oktober 2019


Joakim W
   
Lättvispat ägg är det vanligaste att pensla på alla typer av bullar och då proteinet i ägget bränns och ger en fin yta. Fungerar dock inte om man är allergisk mot ägg eller vegan.

Fler alternativa tips till brödglans utan ägg:

- 1 dl kallt vatten och 1-2 tsk potatismjöl (som beskrivet ovan)

- 1/2 dl sojamjölk och 2 msk sojamjöl (dock ej för soja allergiker)

- Varmpressad rapsolja (eller annan olja utan stark smak)

- Vetemjöl och vatten i en lagom rinnig massa. Pensla innan gräddning (ej för glutenintoleranta)

- Lite brölk med lite olja och en nypa gurkmeja

- Lite uppvärmd aprikosmarmelad som appliceras efter bakningen

- Blanda valfri "grädde" med lite sirap och vispa till lagom konsistens

- Lika delar socker och vatten, kör i micron eller koka upp. Kan bli lite kladdigt om för mycket.


Skrevs december 2020

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicLågproteinmix - Finax har slutat tillverkavita_lamm810 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade