Mjölkfritt på Kanarieöarna

Mjölkfritt på Kanarieöarna

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Mjölk och laktos ››
Av    Mjölkfritt på Kanarieöarna
  Carina    

Mjölkfritt på Kanarieöarna


Hej !
Är det något som har erfarenhet från resa till Teneriffa? Jag & min 9 månaders har mjölkprotein allergi. Vi räknar med att laga en del mat själva också. Finns det mjölkfria varor att få tag på?

Mjölkfritt på Kanarieöarna  skrevs oktober 2003

  Maria    
Hej!
Min son är också mjölkprotin allergiker.
När vi var utomlands i sommras hade vi en del mat med oss. Jag hade köpt en del burkmat till barn. Jag hade en kylväska med med smör. Tog med makrill, kaviar, bröd, knäckebröd och lite kex och kakor.


Skrevs oktober 2003

  Annika    
Just Teneriffa kan jag inte svara på men när vi var på Kreta i våras gick det bra, första dan frågade jag vad mjölk (och ägg) hette på grekiska så jag kunde säga det på restaurangerna. Men visst hade vi en hel del med oss hemifrån, typ pulvermos.
Maila mig gärna hur det gick på Teneriffa - vi ska dit i slutet av mars...

[email protected]

Skrevs november 2003

  Helena    
Hej!
Var på Teneriffa förra veckan.Gick rättså bra, på några ställen var det lite sådär trots att jag hade en lapp på spanska som jag visade när jag beställde mat och så förklarade jag även på engelska.
Men det varierar hemskt mkt från ställe till ställe vad de förstår och inte.
Vill någon veta mer så hör av er antingen hit eller till mig per mail.

Hälsningar Helena

Skrevs februari 2004

  linda    
Hej! Jag har inte varit på teneriffa. Men varit ute och rest ganska mycket med min mjölkproteinalleriska son. Ta med smör, mjölkersättning i övrigt kan de äta mer i de flesta länder än i sverige. Man har inte mjölkpulver i allt. De flesta länder är väldigt hjälpsamma när man har med sig barn. Så jag tycker det är lättare med allergin i utlandet än hemma!Lycka till och trevlig resa.

Skrevs februari 2004

  Helena    
De större affärerna på Teneriffa t.ex. Netto och Felippe var väldigt hjälpsamma, i alla fall där vi bodde. Det var när man beställer mat ute på restaurang som det var problem ibland.Kanske det är lättare när man har barn som är mjölkallegiker, det kan jag inte svara på.De kanske tar det mer på allvar då.
Har man tänkt åka runt på Teneriffa som vi gjorde bör man kunna spanska eller ha med sig en skriven lapp på spanska för alla pratar inte engelska.
Om man reser med något resebolag så kan man fråga reseledarna, de kan mycket om orten man bor på och har ofta bra tips på välsorterade affärer.De kan även hjälpa till med att fixa en lapp på spanska där det står vad man kan äta och inte.

Hälsningar Helena

Skrevs februari 2004

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicBästa chokladbollarna? nyanna_winer26 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2023 (24 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade