Vårdbidrag

Annons...
Slippa annonser?

Vårdbidrag

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Vårdbidrag
Johannes och Cecilia Sixten    

Vårdbidrag


Vi har en multipelallergisk dotter. Vi har sökt vårdbidrag men fått avslag. Vi har överklagat men ej fått svar på det ännu. Är det någon av Er har vårdbidrag?. Vi har tidigare fått vårdbidrag, merkostnadsdelen, men vid en förlängd ansökan fått avslag. Vi tycker avslaget av ansökan är underligt eftersom kostnaderna ökar ju äldre vår dotter blir. Överklagandet har nu legat hos länsrätten snart ett år!! Vad säger Ni , är detta rimligt?

Vårdbidrag  skrevs november 2003

Annons   
Kamilla Höjd    
Hejsan!
Jag har en son som är allergisk mot mjölk, ägg, soja, kanel, kardemmumma, citrusfrukter, tonfisk, curry och lite andra små saker. Jag har också fått avslag och vet igentligen inte vad dom går efter. Jag orkade inte överklaga men lycka till./Kamilla


Skrevs november 2003

Susanne Svensson    
Hej, är mamma till en pojke på 11 år. Han är allergisk mot i huvudsak mjölkprotein, sojaprotein, jordnötter, ägg, fisk med mera. Vi har tidigare fått igenom vårdbidrag efter att ha överklagat hos länsrätten. Nu har vi fått avslag även där och får tydligen överklaga hos någon annan nu. Jag tycker det här är skandal. För övrigt tog det drygt ett år att få avslag hos länsrätten vilket inte är acceptabelt.

Skrevs november 2003

Johannes och Cecilia Sixten    
Hej igen. Det är alltså fler än vi som har problem. Ett avslag skall inte behöva ta ett år!! Vi väntar ju som sagt på domen från länsrätten. Med största sannolikhet blir det väl ett avlag. Vår dotter har även pålsdjursallergi och astma. Till slut orkar man ju inte överklaga och det är kanske det dom vill.

Skrevs november 2003

Susanne Svensson    
Hej, igen. Ja, jag tror att det är så att de hoppas man inte orkar överklaga. Jag har iallafall skickat iväg mitt överklagande till Kammarrätten nu, så får vi se hur långt det ska gå. hälsningar Susanne Svensson

Skrevs november 2003

Gästkonto    
När jag har pratat med försäkringskassan fick jag svaret att det enda de betalar för är diabetes för det finns en dom på att det ska betalas ut.
Andra typer av problem skicka in men du kommer inte att få någon hjälp.


Skrevs november 2003

Susanne Svensson    
Hur kan det då komma sig att jag har fått igenom vårdbidrag 4 gånger innan (man får bara för 2 år i taget) Menar Försäkringskassan att då barnet är 10 år ska de klara att handla, planera laga mat själva? Det hoppas jag verkligen inte att de menar. Det här är ingen lätt sak att ha att göra med. Min personliga uppfattning är att den allergi min son lider av kräver minst lika mycket arbete som till exempel diabetes, för det har jag själv och vet vad det också handlar om.

Skrevs december 2003

Susanne Svensson    
Förresten vem är gästkonto? Det kunde vara roligt att veta vem det är som vet allt detta.

Skrevs december 2003

Johannes och Cecilia Sixten    
Hej. Ja, visst är det underligt att man får avslag helt plötsligt, när man tidigare fått beviljat vårdbidrag. När vi frågade försäkringskassan om varför, så sa dom att de hade kanske varit generösa innan! Om de visste vilket jobb det är med mat till allergiska barn. Ibland känns det som om man bor i köket, när man skall försöka variera det lilla barnet kan äta, testa ny recept osv. För att inte tala om nu innan jul. Att göra goda lussekatter utan mjölk, ägg, vetemjöl och russin, det är inte lätt. ps Vi har fortfarande inte fått svar från länsrätten.ds

Skrevs december 2003

cecilia nilsson    
Hej, min dotter är allergisk mot ägg, fisk, mjölkprotein, gluten, stenfrukt mm. Vi har fått vårdbidrag beviljat när i bodde på Gotland och även nu i Göteborg, de tog bla hänsyn till att tvillingbrodern har lätt astma och ej tål fisk.

Skrevs december 2003

Susanne Svensson    
Hej, igen. Vad skönt att ni har fått igenom ert vårdbidrag. Men hur gammal är er dotter? Jag har ju som sagt fått igenom vårdbidrag förut, men nu när min son har fyllt 11 år (eller 10 ska det kanske vara, eftersom det hela har tagit ett år) tycks försäkringskassan anse att han sköter sig så bra själv. Konstigt så kanske att man får barnbidrag till 16 år. Jag håller med om att de som utreder dessa ärenden inte har en aning vilka problem det innebär att försöka leva ett något så när vanligt liv.

Skrevs december 2003

Rose-Marie Nordgren    
Hejsan!
Usch, jag blir så arg på försäkringskassan och deras argument!
Jag har en son som fyller fyra år nu i mars, som är allergisk mot sädesslagen, ägg, baljväxter, soja, mjölk mm.
Är i krig med försäkningskassan om vårdbidrag, vilket jag fick beviljat i ett år, vilket de kallade ett omställningsår!! Tror de att pojken kommer att bli bra på ett år!? Nu har det gått ca. sju månader för dem att klämma ur sig att vi inte får något förlängt bidrag! Vi ska överklaga.
Fattar inte hur de är funtade, de som sitter på sina häckar och bestämmer! De skrev att man får andra rutiner, vilket kanske är sant, men det är fortfarande ett himla jagande efter mat i butikerna! Det är inte alltid det finns eller så kanske det har gått ut i datum. De kan få bo med oss en vecka så kanske de kommer på andra tankar!
De kan få följa med oss på semester och se hur bökigt vi har det då!

Ursäkta, är bara så ARG!

Rose-Marie och Oliver

Skrevs december 2003

linda karlsson    
Jag har en pojke som är 5-år och har astma och mjölkproteinallergi.
Jag har 1/4 vårdbidrag för honom sedan 2 år tillbaka. Jag har ett råd till er som fått avslag. Har ni tittat på konsumentverkets listor om vad mat till födoämnesallergiska barn kostar?
Om inte gör det ni kommer att studsa de är orealistiska, men tyvärr är det dessa listor försäkringskassan går efter. Har försökt att prata med konsumentverket om detta utan resultat men om fler gör det så kanske vi lyckas få en ändring. Linda


Skrevs januari 2004

Johannes och Cecilia Sixten    
Ville bara skriva att vi fick avslag från länsrätten. Vi får se om vi går vidare till kammarrätten. Pust!

Skrevs april 2004

Malin Hansson    
Hej på er... Jag tycker inte att ni ska ge upp... Ta kontakt med celiaki förbundet, där de kan allt om det här med vårdbidrag. Jag har själv en son på 11 år och har haft vårdbidrag för honom sedan han var riktigt liten. Han är så allergisk att det är lättare att räkna upp vad han får äta, än inte får äta. Dessutom är han pollen- och pälsdjursallergiker och har astma. När han var yngre hade jag ett halvt vårdbidrag, men sedan han började skolan tyckte F-kassan att det skulle räcka med ett kvarts.. Min överklagan gick då inte igenom.. Enligt min dietist på Helsingborgs lasarett, har tyvärr handläggarna på Försäkringskassan mycket att säga till om... Och de vet definitivt inte hur det är att leva med barn med svår allergi. Hennes förslag till mig var att skriva ner precis allt under en månad, all tid det tar att laga maten, städningen som måste göras extra pga pollentider, läkarbesök, dietistbesök, telefontider till läkare, extra tid för inköp osv.... Vi får inte låta F-kassan vinna över oss som behöver deras hjälp... Allt för att dom ska spara pengar... LYCKA TILL!! =o)

Skrevs april 2004

Johannes och Cecilia Sixten    
hej.
det var ett tag sedan...
fick avslag hos länsrätten och nu orkar vi inte mer för tillfället. det är skoldags snart, och de vill knappt ta emot vår dotter, fastän länsrätten anser att hon är, som vilken sex-åring som helst.
har precis kommit tillbaka ifrån semester hos släktingar, så nu har man två veckors rehabilitering att ombesörja.
Synnerligen irriterande att det skiljer så oerhört mycket, beroende på var man bor.
vår dotter har en multipelallergi och astma. dessutom pälsdjur och pollen. (hon tål inte ens burfåglar).
Hon äter potatis, ris, nöt/griskött, majs och tomat.

Lycka till till er alla!!Skrevs augusti 2004

Sida 1 av 2    1 2
Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicGlutenfri mjölblandning nyCarina06 dagar
New TopicÄgg i Easy Bake muffinsdietist014 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2021 (22 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade