"Modifierad stärkelse"?

"Modifierad stärkelse"?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    "Modifierad stärkelse"?
  Petra    

"Modifierad stärkelse"?


Har en snart 12-årig som vi nyligen fått veta har vete-allergi. Försöker förtvivlat anpassa maten till honom, det är inte lätt! Idag ville han ha ketchup till maten, men när jag läste på innehållet så stod det att det innehöll "modifierad stärkelse". Vad 17 är det för något!? Jag tordes inte ge honom det, tänkte att det ju kunde vara någon form av vetestärkelse.
Någon som vet vad som menas med "modifierad..."?
Tacksam för svar.

"Modifierad stärkelse"?  skrevs november 2003

  Sofia    
Hej! Jag e lite osäker vad modifierad men förändrad är det ordet jag tycker passar bäst. Stärkelse kommer från potatis. Så att det skulle vara något med vete är inte sannolikt. Jag är inte intollerant mot veteprodukter utan ska undvika i största möjliga mål då jag mår dåligt om det blir för mycket. Jag äte ketchup och har inte kännt av det alls.
Är du fortfarande osäker så fråga Dr Scurf!
Jag fick veta min känslighet mot gluten och laktos för ett halvår sedan o jag är 22 år. Jag kan lova dig att man lär sig och det är inte så jobbigt när man kommer in i det o accepterar läget!
har du frågor får du hemskt gärna höra av dig.
Lycka till!! Kram


Skrevs november 2003

  Sophia    
Enligt ingrediens lexikon är det ett förtjocknings och stabiliseringsmedel som kan innehålla gluten. Dock ska det enligt märkningsreglerna framgå från vilken växtart stärkelsen kommer ifrån, tex vete, potatis etc

Skrevs november 2003

  Sofia    
Nu har jag kollat upp det och modifierad stärkelse är fritt från gluten! Har titta på små kort som celiakiförbundet gjort!
Så ät på!


Skrevs november 2003

  Johannes    
Hej! Vår dotter är också veteallergiker bla. I början är det lite jobbigt innan man får kläm på allt. Nu går det ganska bra tycker jag. Nu har vår dotter alltid varit veteallergiker så hon vet inget annat. Det gäller att lusläsa på alla förpackningar man köper. Hoppas allt går bra!

Skrevs november 2003

  Gäst K (Gästkonto)    
Modifierad stärkelse kan vara gjort på t.ex. potatis, vete, majs. Alltså kan det finnas spår av vete i det, som man som glutenintolerant troligen klarar av. Men en veteallergiker kan kanske reagera? Fråga din dietist.
/Annette


Skrevs mars 2004

  Gäst K (Gästkonto)    
Köp Heinz ketchup! Ingen glukossirap eller stärkelse i. Jag reagerar på ketchup med glukossirap..

Skrevs juli 2012

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicBästa chokladbollarna? nyanna_winer28 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2023 (24 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade